Ηράκλειο: Μετά το χειρουργείο, στήθηκε στην ουρά για νέα ταυτότητα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 12:01 Ηράκλειο: Μετά το χειρουργείο, στήθηκε στην ουρά για νέα ταυτότητα

Περίπου 150 άτομα περιμένουν στην ουρά καθημερινά στο ΑΤ Ηρακλείου για νέες ταυτότητες -  «Ο πανικός οφείλεται στη διάδοση ψευδών ειδήσεων» λένε από την αστυνομία

Το αδιαχώρητο γίνεται εδώ και αρκετές ημέρες έξω από το αστυνομικό τμήμα που εκδίδει τις ταυτότητες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με σοβαρά προβλήματα να προκαλούνται στη λειτουργία του τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, οι ουρές ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, αφού οι 3 αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, εξυπηρετούν υπό φυσιολογικές συνθήκες 30 - 35 άτομα την ημέρα. Πλέον η προσέλευση του κοινού είναι 5 φορές υψηλότερη με 150 άτομα περίπου να περιμένουν καθημερινά στις ουρές προκειμένου να αποφύγουν την έκδοση νέας ταυτότητας σε ψηφιακή μορφή.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλοί περιμένουν στα αυτοκίνητα τους από τις 4:30 τα ξημερώματα ώστε να πιάσουν μία καλή θέση στη σειρά! Άλλοι πάλι πηγαίνουν στο Αστυνομικό Μέγαρο εφοδιασμένοι με ομπρέλες για να αποφύγουν τον καυτό ήλιο, καθώς είναι πλήρως ενημερωμένοι αναφορικά με το τί πρόκειται να αντιμετωπίσουν..

Μετά την εγχείριση... στήθηκε στην ουρά για νέα ταυτότητα

Ένα περιστατικό που είναι ενδεικτικό της κατάστασης, είναι αυτό με μία γυναίκα, η οποία είχε υποβληθεί σε σημαντική χειρουργική επέμβαση και έφυγε από το νοσοκομείο για να στηθεί στις ουρές του Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο πόνος ήταν εμφανής στο πρόσωπό της, τόσο που ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί φοβήθηκαν μήπως λιποθυμήσει ή συμβεί κάτι απρόσμενα αρνητικό με την υγεία της.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος

Ανεξάρτητα όμως από εκείνους που στέκονται στις ουρές για να αποφύγουν τις νέες ταυτότητες υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων που είτε έχουν χάσει τις αστυνομικές τους ταυτότητες είτε είναι τόσο παλιές που δεν γίνονται δεκτές πλέον σε συναλλαγές.

«Επικρατεί ένας πανικός σχετικά με την αλλαγή του δελτίου ταυτότητας. Είναι κάτι αναγκαίο που έπρεπε να γίνει καθώς δημιουργούνται προβλήματα με συνανθρώπους μας οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό» αναφέρει στο Cretalive o συνδικαλιστής αστυνομικός κ. Γιώργος Πικράκης.

Παράλληλα ο ίδιος εξηγεί το φαινόμενο λέγοντας ότι «ο πανικός οφείλεται στη διάδοση ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου σχετικά με τσιπάκια που θα υπάρξουν στα νέα δελτία ταυτότητας. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες να μην ανησυχούν και να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα πρέπει να εμπιστεύονται και την Αστυνομία και το κράτος ότι κάνει κάτι για το καλό των συνανθρώπων μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση