«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Τι είπε ο Μαρινάκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 14:42 «Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Τι είπε ο Μαρινάκης

«Κλείδωσε» η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Το επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας 28/8.

Ερωτώμενος για την ατζέντα συνάντησης Γεπραπετρίτη-Φιντάν στην Τουρκία, ο κ.Μαρινάκης είπε ότι “θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών στο Βίλνιους. Θα συζητηθούν επίσης θέματα διμερών σχέσεων και θέματα που αφορούν την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων καθώς και ζητήματα επικαιρότητας που αφορούν την περιοχή. Θα συνεχιστεί ο διάλογος και θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ καθώς και η επικείμενη διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προσέθεσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες λαμβάνουν χώρα την ώρα που η Ελλάδα ενισχύεται γεωπολιτικά, και αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων καθώς και την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η σχέση μας με την Ινδία έχει γίνει στρατηγική.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση