Μητροπολίτες: Αρμοδιότητα της Πολιτείας και όχι θεολογικό θέμα οι ταυτότητες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 22:43 Μητροπολίτες: Αρμοδιότητα της Πολιτείας και όχι θεολογικό θέμα οι ταυτότητες

Το θέμα των νέων ταυτοτήτων βρέθηκε στην ατζέντα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Το θέμα των νέων ταυτοτήτων βρέθηκε στην ατζέντα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου να μην υπάρχουν παρορμητικές αντιδράσεις από τους πιστούς.

Αν και δεν υπήρξαν ανακοινώσεις σήμερα, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι αρκετοί Μητροπολίτες εκφράζουν την άποψη ότι το θέμα των ταυτοτήτων δεν είναι θεολογικό αλλά ευθύνη και αρμοδιότητα της πολιτείας.

Το παραπάνω φαίνεται ότι σηματοδοτεί και τη στάση που θα κρατηθεί κατά την έκδοση της σχετικής απόφασης που αναμένεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της συνόδου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο, εφόσον ολοκληρωθεί η συζήτηση για το θέμα.

Πηγή: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση