Ραγίζει καρδιές ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ: Είμαστε σε πόλεμο - Μας πυροβολούν από δύο πλευρές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 10:53 Ραγίζει καρδιές ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ: Είμαστε σε πόλεμο - Μας πυροβολούν από δύο πλευρές

«Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά».

«Μας πυροβολούν από δύο πλευρές» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που ζουν λόγω του πολέμου οι κάτοικοι της περιοχής. Ο Αναστάσιος Δαμιανός εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την εξέλιξη της κατάστασης σημειώνοντας «η ένοπλη αυτή σύρραξη κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει».

«Είμαστε σε πόλεμο» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Ισραήλ, Αναστάσιος Δαμιανός μιλώντας για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη και την απάντηση της κυβέρνησης Νετανάχιου που σφυροκοπά παλαιστινιακούς στόχους.

«Ο πόλεμος συνεχίζεται. Ακόμα πολεμάνε οι Παλαιστίνιοι δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας. Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά» είπε. Αναφερόμενος δε στην κατάσταση της ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 98 άτομα στα Ιεροσόλυμα τόνισε «είναι όλοι ασφαλείς».

«Η Ελληνική Κοινότητα του Ιερουσαλήμ έχει ανοίξει τη λέσχη για όποιον Έλληνα χρειάζεται βοήθεια» δήλωσε αν και όπως είπε δεν θεωρεί ότι θα παραστεί ανάγκη καθώς το 95% των Ελλήνων ζουν στα Ιεροσόλυμα, που βρίσκεται μακριά από τις πολεμικές συγκρούσεις.

«Είμαστε ασφαλείς. Η ζωή στα Ιεροσόλυμα είναι καλά», σημείωσε ο κ. Δαμιανός επισημαίνοντας ότι για χρόνια όλες οι εθνικότητες συμβιώνουν αρμονικά στην πόλη. Ο ίδιος κλείνοντας εξέφρασε την αβεβαιότητά του για το αύριο στο Ισραήλ καθώς η ένοπλη αυτή σύρραξη κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.

Πηγή: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση