Προσωπική διαφορά: Με ποιες προϋποθέσεις οι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα έως 200 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 11:53 Προσωπική διαφορά: Με ποιες προϋποθέσεις οι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα έως 200 ευρώ

Η οικονομική ενίσχυση έχει «κλειδώσει» και αναμένεται να πληρωθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Σχεδόν 750.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς, όμως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να λάβουν 100, 150 ή 200 ευρώ σύμφωνα με όσα προβλέπει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι προϋποθέσεις για να λάβουν οι συνταξιούχοι το επίδομα:

  • Το άθροισμα κύριων συντάξεων προ φόρου να μην ξεπερνά τα 1.600 ευρώ να είναι θετική η προσωπική διαφορά, μεγαλύτερη των 10 ευρώ
  • Αυτά τα δύο κριτήρια πληρούν 742.772 συνταξιούχοι από Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών, σύμφωνα με τα μητρώα πληρωμών συντάξεων για το μήνα Νοέμβριο.
  • Έτσι, συνταξιούχοι με θετική προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ και σύνταξη έως και 1.600 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση έως και 200 ευρώ ανάλογα με το ύψος της σύνταξής τους.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση