Τα μηνύματα Μητσοτάκη με την παρουσία του στην εκδήλωση για τον Σημίτη -«Η ΝΔ κύριος εκφραστής του κεντρώου χώρου»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 10:09 Τα μηνύματα Μητσοτάκη με την παρουσία του στην εκδήλωση για τον Σημίτη -«Η ΝΔ κύριος εκφραστής του κεντρώου χώρου» (φωτο intime)

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις, η πρώτη στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου και η δεύτερη προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, αποτυπώνει πολύ χαρακτηριστικά την στρατηγική που ακολούθησε πιστά ο πρωθυπουργός, από την στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος της ΝΔ και έχει διαμορφώσει το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ετών.

Πρόκειται για μία άσκηση λεπτών πολιτικών ισορροπιών που περιλαμβάνει το σπάσιμο των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος και έχει ως στόχο την κυριαρχία στο χώρο του Κέντρου, η οποία επιβεβαιώθηκε στις εκλογές του 2019 και ακόμα περισσότερο στην διπλή αναμέτρηση του Μαΐου και του Ιουνίου 2023.
Ποιοι υπουργοί της ΝΔ πήγαν στην εκδήλωση για τον Σημίτη

Σε μία εποχή έντονων διεργασιών στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, που αποκτούν μεγαλύτερη ένταση λόγω της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία του, το κτίριο του Ελληνικού Κόσμου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, γέμισε με πρόσωπα που συνδέθηκαν στενά με την εποχή του «εκσυγχρονισμού», στελέχη της Κεντροαριστεράς και βέβαια την ηγεσία και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, όμως που ξεχώρισε και είναι η απόδειξη για τον εμβολισμό του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι οι παρουσίες μελών της κυβέρνησής του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, με ορισμένους εξ αυτών να έχουν συνεργαστεί στενά με τον κ. Σημίτη κατά την πρωθυπουργία του. Εκεί βρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Επικρατείας Θανάσης Κοντογεώργης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου. Η έκπληξη, ωστόσο, ήταν η παρουσία του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ το παρών έδωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης.
Τα μηνύματα Μητσοτάκη με την παρουσία του στην εκδήλωση

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στην αίθουσα χειροκροτήθηκε θερμά, δείγμα των νέων συνθηκών αλλά και του πόσο οικείες είναι στην πλειοψηφία όσων βρίσκονταν εκεί πολλές από τις πολιτικές του ή οι απόψεις του για τις μεταρρυθμίσεις, όπως σχολίαζαν σε πηγαδάκι μετά την εκδήλωση πρόσωπα που συνδέουν με τη διαδρομή τους τους δύο πολιτικούς χώρους. Κατά άλλους, η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να παρευρεθεί στην εκδήλωση, πέραν από ένδειξη σεβασμού σε έναν πρώην πρωθυπουργό είχε και ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Ότι ο ίδιος και η ΝΔ αποτελούν σήμερα τον κύριο εκφραστή του Κεντρώου χώρου και δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει σε άλλους αυτή την προνομιακή σχέση που έχει χτίσει αυτά τα χρόνια με τους ψηφοφόρους που προέρχονται από αυτόν. Ο «πολυδύναμος εκσυγχρονισμός» που εισήγαγε ως πολιτική πλατφόρμα ο κ. Μητσοτάκης μετά τις εκλογές αποτελεί ένα ξεκάθαρο κλείσιμο του ματιού προς τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Ισχυρό μήνυμα και με την παρουσία Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την Μαριέττα Γιαννάκου

Για να είναι επιτυχημένο το άνοιγμα στο Κέντρο απαιτείται να είναι γερά τα θεμέλια προς τα δεξιά του κόμματος. Και ο πρωθυπουργός τονίζει συχνά πυκνά ότι η ΝΔ είναι πρωτίστως ένα κεντροδεξιό κόμμα με συγκεκριμένες ιδέες και αξίες. Για αυτό και πριν μεταβεί στον Ελληνικό Κόσμο είχε βρεθεί πρώτα στο Μέγαρο Μουσικής για την εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου με βασικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Επρόκειτο για μία πραγματική συγκέντρωση της κεντροδεξιάς παράταξης με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ. Το 2019 ο κ. Μητσοτάκης είχε τοποθετήσει στη 2η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Μαριέττα Γιαννάκου «συμβολίζοντας την ενότητα και τη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας», όπως είχε πει τότε.

Εικόνες από την εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου

Φωτογραφίες: INTIMENEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Oι φωτογραφίες από την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση