Γιάννης Στουρνάρας: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 16:48 Γιάννης Στουρνάρας: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές (φωτο intime)

«Η παραοικονομία στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 40 δισ. ευρώ»

«Η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα» τόνισε σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας, ζητώντας την επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών. 

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι «η παραοικονομία στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 40 δισ. ευρώ», ενώ, όπως είπε, «θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών και το κατά πόσο αυτές αφορούν τους πραγματικά ευάλωτους».

Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι η Ελλάδα «επέστρεψε από το χείλος του γκρεμού και αποτελεί πλέον διεθνές success story».

Συνέστησε δε τη συνέχιση της «ορθόδοξης δημοσιονομικής πολιτικής» προκειμένου ο προϋπολογισμός να διπλασιάσει το 2024 το πρωτογενές του πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ. Προσέθεσε δε ότι το δημόσιο χρέος μειώνεται ραγδαία, εκτιμώντας ότι εφέτος οι πραγματικοί μισθοί στη χώρα θα αυξηθούν.

Για τις τράπεζες ανέφερε ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες παρόλο που το 50% των κεφαλαίων τους αποτελείται από αναβαλλόμενο φόρο.

Για την πορεία των επιτοκίων προέβλεψε ότι αν ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει κάτω από το 3% σε μόνιμη βάση τον Αύγουστο του 2024, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανόν να προχωρήσει σε μικρή μείωση των βασικών της επιτοκίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση