Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανησυχεί για τις εξελίξεις στη Γάζα – Τι είπε στον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 17:17 Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανησυχεί για τις εξελίξεις στη Γάζα – Τι είπε στον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Την έντονη ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στη Γάζα αλλά και για την ένταση στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο τη Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi, με τον οποίο είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, ενώ συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου – ΕΕ, την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση