Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη πρότεινε να ναυλωθεί... καταμαράν για την μετακίνηση των πολιτών!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 11:03 Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη πρότεινε να ναυλωθεί... καταμαράν για την μετακίνηση των πολιτών!

Σε μια επίπονη και ατελείωτη δοκιμασία έχει μετατραπεί η κίνηση στους δρόμους, καθώς η ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Θεσσαλονίκης είναι τεράστια.

Να μισθώσει η Πολιτεία καταμαράν για τις μετακινήσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης από ανατολικά προς δυτικά και το αντίθετο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφοριακή κατάσταση στην πόλη λόγω των εργασιών του Flyover, πρότεινε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Μιλώντας στο Statusfm 107,7, ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έκανα πρόταση για θαλάσσια συγκοινωνία και πρότεινα να νοικιάσει η Πολιτεία 10 ταχύπλοα καταμαράν, τα οποία καθημερινά ανά τέταρτο, ανά μισή ώρα να κάνουν δρομολόγια από τη Μηχανιώνα, την Αγία Τριάδα, τον Μπαξέ, την Καλαμαριά, το Μέγαρο Μουσικής, τον Λευκό Πύργο και τον Ερυθρό Σταυρό και από εκεί (σ.σ. οι επιβάτες) να μεταφέρονται με τα μεγάλα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δυτικά»

Και συνέχισε: «Από τα 120.000 - 130.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Περιφερειακή Οδό, είναι πάνω από 30.000 αυτοκίνητα από την ανατολική Θεσσαλονίκη, τα οποία κυκλοφορούν καθημερινά από ανατολικά προς δυτικά το πρωί και από δυτικά προς ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Αν από αυτά τα 32.000 - 33.000 αυτοκίνητα, περιορίσουμε κατά 25.000 - 20.000 τα αυτοκίνητα αυτά με τη θαλάσσια συγκοινωνία θα υπάρχει τρομερή ανακούφιση».

«Έχω τοποθετηθεί θετικά για το έργο του Fly Over όμως δεν είναι σωστά μελετημένο. Έπρεπε να προηγηθεί ο εξωτερικός δακτύλιος καθώς έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των Βαλκάνιων επισκεπτών» επισήμανε σε άλλο σημείο λέγοντας πως το έργο δεν προετοιμάστηκε καλά και ότι «η Πολιτεία για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τρέχει εκ των υστέρων».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση