Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Ήταν «έμπειροι και αποφασισμένοι» – Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 19:08 Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Ήταν «έμπειροι και αποφασισμένοι» – Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας

Μία ημέρα μετά την έκρηξη στην οδό Σταδίου, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Τους περιγράφουν ως αποφασισμένους και έμπειρους σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τις αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για δύο άτομα που πήγαν για την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Ο ένας δράστης κινήθηκε με τα πόδια, πρέπει να περάσει το πεζοδρόμιο απέναντι ακριβώς στο υπουργείο Εργασίας και να άφησε το σακίδιο με τη βόμβα. Στη συνέχεια μάλλον προσπάθησε να  διαφύγει με τη βοήθεια ενός η περισσότερων συνεργών, που τον περίμεναν με κάποια μηχανή.

Δεν ήθελαν θύματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες φαίνεται πως ήθελαν να αποφύγουν τα θύματα. Είχαν σχεδιάσει καλά τις κινήσεις τους, θέλοντας να υπάρξουν σοβαρές υλικές ζημιές. Και όντως το πέτυχαν στο υπουργείο Εργασίας, που όπως φαίνεται ήταν και ο στόχος της επίθεσης.

Το ότι δεν επιθυμούσαν θύματα, δείχνει και το γεγονός ότι έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και αποκλείστηκε περιοχή από τις 00:30 μέχρι τη 1:30 που εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

Η Αστυνομία εξετάζει με προσοχή τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει καρέ – καρέ τις κινήσεις των δραστών, τόσο πριν την τοποθέτηση του μηχανισμού όσο και κατά τη διαφυγή τους. Οι πληροφορίες λένε πώς έχει χαρτογραφηθεί πλήρως η διαδρομή των δραστών και δεν αποκλείεται να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα για το πώς κινήθηκαν οι βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρχει μία συσχέτιση με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον περασμένο Δεκέμβρη στην έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η  οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», πρωτοεμφανιζόμενη και αυτή και δεν αποκλείουν οι Αρχές να πρόκειται για τα ίδια άτομα τα οποία αλλάζουν όνομα στην οργάνωση προκειμένου να θολώνουν τα νερά.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση