Γιατί η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Είναι Απαραίτητη στους Έλληνες Περισσότερο από Ποτέ;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 13:37 Γιατί η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Είναι Απαραίτητη στους Έλληνες Περισσότερο από Ποτέ;

Ετήσια, τρίμηνη ή εξάμηνη, μια ασφάλεια αυτοκινήτου πάντα αποτελεί πονοκέφαλο για τους κατόχους και ένα διόλου ευκαταφρόνητο έξοδο για το μέσο νοικοκυριό. Δεν είναι το κόστος ενός ασφαλιστηρίου τόσο δυσβάσταχτο, είναι το σύνολο των εξόδων μας πια ανεξέλεγκτο, με αποτέλεσμα να δυσανασχετούμε κάθε φορά που έρχεται το ειδοποιητήριο για ανανέωση.

Αν το καλοσκεφτεί κάποιος μια βασική ασφάλεια αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 20-30 ευρώ το μήνα, κι όμως η φράση “έχω και την ασφάλεια αυτό το μήνα να πληρώσω” είναι από τις πλέον κλασικές που θα ειπωθούν ανάμεσα σε παρέες και οικογένειες. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πόσο έχουμε στριμωχτεί οικονομικά, αλλά και πως δεν έχουμε αντιληφθεί την πραγματική αξία και σημασία μιας ασφάλειας.

Είναι Τελικά μια Ασφάλεια Αυτοκινήτου Τόσο Ακριβή;

Λογικό και επόμενο είναι να αντιμετωπίζουν με δυσθυμία αυτό το έξοδο, όσοι το κάνουν μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωτικό από το νόμο. Σαν ένα “ραβασάκι” ή ένα χαράτσι που πρέπει να πληρώσουν, επειδή έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα. Κάτι σαν το ΕΝΦΙΑ των τροχοφόρων… Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν η ασφάλεια αυτοκινήτου ήταν προαιρετική, μεγάλο ποσοστό κατόχων αυτοκινήτου δε θα έμπαινε στη διαδικασία να αποκτήσει κάποιο συμβόλαιο. Βασικό επιχείρημά τους; Η ελπίδα ότι δε θα τους χρειαστεί…

Από την άλλη μεριά, υπάρχει και η μερίδα εκείνων, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει την αξία της ασφάλειας και κατανοούν πόσο χρήσιμη είναι, ειδικά στη χώρα μας, όπου η κατάσταση στους δρόμους βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από κάθε άποψη. Και αναρωτιόμαστε, ποιος είναι εκείνος, ο οποίος οδηγεί σε καθημερινή βάση μέσα σε αυτό το χάος και δεν του έχει συμβεί ποτέ το παραμικρό; Και δε μιλάμε για κλοπές ή κάποιο σοβαρό ατύχημα, αλλά για τις κλασικές “φαναρτζοδουλειές”, για τις οποίες κάτω από 200 ευρώ δεν πρόκειται να πληρώσει κανείς…

Ένας επιπλέον λόγος που μια ασφάλεια αυτοκινήτου είναι απαραίτητη, έστω με τις βασικές καλύψεις και την κάλυψη για οδική βοήθεια, είναι η παλαιότητα του “στόλου” στην Ελλάδα. Είναι γνωστό από έρευνες ότι τα μοντέλα αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι τα παλαιότερα σε όλη την Ευρώπη, για ευνόητο λόγο… Ως εκ τούτου καθημερινά ακινητοποιούνται λόγω βλάβης εκατοντάδες οχήματα σε όλη τη χώρα και η οδική βοήθεια είναι η νούμερο ένα σε ζήτηση υπηρεσία στις ασφαλιστικές εταιρίες. Λίγο η παλαιότητα των αυτοκινήτων, λίγο η κακή συντήρηση με τα λιγοστά service, για τον ίδιο ευνόητο λόγο, αρκούν για να προκύψει μια “ξαφνική” ζημιά.

Αν πάρουμε όλοι μας πιο ζεστά το θέμα, πρώτον του service και δεύτερον της σημασίας που έχει μια ασφάλεια αυτοκινήτου, τότε δε θα νιώθουμε δυσανασχέτηση κάθε φορά που θα πρέπει να ανανεώσουμε το ασφαλιστήριο μας. Εξάλλου, η αγορά των ασφαλειών είναι τόσο ανταγωνιστική, όπου μπορούμε να βρούμε σε αξιόπιστες εταιρίες πακέτα ασφάλισης σε πολύ καλές τιμές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση