ΗΝΙΟΧΟΣ 2024: Μαχητικά αεροσκάφη 10 χωρών θα «σκίσουν» 1 με 2 το μεσημέρι τους ελληνικούς αιθέρες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 12:25 ΗΝΙΟΧΟΣ 2024: Μαχητικά αεροσκάφη 10 χωρών θα «σκίσουν» 1 με 2 το μεσημέρι τους ελληνικούς αιθέρες

Σχηματισμός Rafale, F-16, F-4 , F-18, Eurofighter Typhoon και Mirage 2000-5 θα γεμίσει ο ελληνικός ουρανός από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου, στο πλαίσιο της κορυφαίας πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης  ΗΝΙΟΧΟΣ 2024. Βροντερό παρών δίνει, φυσικά, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2024 που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον αν συνυπολογίσει κανείς ότι αποτελεί πόλο έλξης για την Πολεμική Αεροπορία πολλών χωρών.

Στο πλαίσιο της άσκησης, σχηματισμός που θα απαρτίζεται από Rafale, F-16, F-4 «Phantom», F-18, Eurofighter Typhoon και Mirage 2000-5 θα διασχίσει σήμερα τους ουρανούς της Ελλάδας.

Στο σμήνος θα μετέχουν αεροσκάφη και πιλότοι από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Ο σχηματισμός των αεροσκαφών θα περάσει από τις 13.00 ως τις 14.00 σήμερα Παρασκευή 12/4/2024 πάνω από τη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου, τον Ισθμό της Κορίνθου, την Επίδαυρο, το Ναύπλιο, τη Μονεμβασιά, την Ελαφόνησο, την Πύλο και την Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζεται πως στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» που διεξάγεται με ορμητήριο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, παίρνουν μέρος – εκτός από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία η οποία μετέχει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της, καθώς και με ελικόπτερα, μεταγωγικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη – οι παρακάτω χώρες:

* Κατάρ με αεροσκάφη RAFALE

* Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW-139

* Μαυροβούνιο με ελικόπτερο B-414

* Ρουμανία με αεροσκάφη F-16

* Σαουδική Αραβία με αεροσκάφη TYPHOON

* Γαλλία με αεροσκάφη RAFALE και αεροσκάφος AEW Ε-3F

* Ηνωμένο Βασίλειο με αεροσκάφη TYPHOON

* ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9

* Ισπανία με αεροσκάφη F-18.

Πηγή: OnAlert.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση