Οι Ρώσοι γιατροί είπαν το "ναι" στη μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 20:31 Οι Ρώσοι γιατροί είπαν το "ναι" στη μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία

Η κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι που νοσηλεύεται στην εντατική από την Πέμπτη έχει σταθεροποιηθεί. Εντός της ημέρας θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών της πόλης Όμσκ στη Σιβηρία, όπου νοσηλεύεται στην εντατική από την Πέμπτη ο πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι, δεν έχουν αντίρρηση να μεταφερθεί ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης σε νοσοκομείο του εξωτερικού, καθώς η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί. Προγραμματίζεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Ανατόλι Καλινίτσενκο.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, αυτό δεν θα γίνει τώρα αμέσως αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε ο Καλινίτσενκο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου, Αλεξάντρ Μουραχόφσκι είχε δηλώσει ότι το συμβούλιο των γιατρών στο οποίο συμμετείχαν και Γερμανοί γιατροί από νοσοκομείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεταφορά του Ναβάλνι είναι παρακινδυνευμένη και ότι ο Ναβάλάνι θα παραμείνει στο Όμσκ έσω ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Παράλληλα δήλωσε ότι κανείς δεν πρόβαλε αντίρρηση κατά τη διάρκεια του ιατρικού συμβουλίου, εννοώντας ότι και οι Γερμανοί γιατροί είχαν την ίδια άποψη.

Ωστόσο αργότερα, η γερμανική οργάνωση ακτιβιστών Cinema for Peace Foundation που έστειλε το αεροσκάφος για να μεταφέρει τον Ναβάλνι στο Βερολίνο, ανακοίνωσε ότι οι Γερμανοί γιατροί που ταξίδεψαν την περασμένη νύχτα με προορισμό την πόλη Oμσκ για να μεταφέρουν τον Ρώσο πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι στο Βερολίνο για θεραπεία δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια και άμεσα αεροπορικώς.

Το χρονικό της δηλητηρίασης

Ο Αλεξέι Ναβάλνι βρισκόταν σε πτήση από τη Σιβηρία για τη Μόσχα.

"Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε" και "βρίσκεται εφεξής στην εντατική", σημείωσε στο μήνυμά της, η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις. "Πιστεύουμε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με κάτι που ανακατεύτηκε με το τσάι του. Δεν ήπιε τίποτε άλλο σήμερα το πρωί.

"Οι γιατροί δήλωσαν ότι το δηλητήριο απορροφήθηκε γρήγορα μέσω του ζεστού ροφήματος", διευκρίνισε.

Βίντεο που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ δείχνουν τον Ναβάλνι να μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο που τον περίμενε στο αεροδρόμιο του Ομσκ, μετά την έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε.

Συνταξιδιώτης του καταγράφει υλικό, όπου ακούγονται οι κραυγές πόνου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως εξηγει ο Πάβελ Λεμπεντέβ μέσω του Instagram, ο Ναβάλνι πήγε τουαλέτα λίγη ώρα μετά την απογείωση, όμως δεν γύρισε ποτέ πίσω στη θέση του. Άρχισε να αισθάνεται άσχημα, το πλήρωμα έσπευσε να τον βοηθήσει, ενώ εκείνος εξακολουθούσε να κραυγάζει από τον πόνο.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση