Ένα ζευγάρι γυαλιά του Γκάντι πωλήθηκαν 288.500 ευρώ – Ο ιδιοκτήτης θα τα πετούσε!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 22:29 Ένα ζευγάρι γυαλιά του Γκάντι πωλήθηκαν 288.500 ευρώ – Ο ιδιοκτήτης θα τα πετούσε!

Ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά που άνηκε στον Ινδό πνευματικό ηγέτη και πολιτικό Μαχάτμα Γκάντι, πωλήθηκε έναντι 260.000 στερλινών (περίπου 288.500 ευρώ) μέσω του οίκου δημοπρασιών East Bristol Auctions.

Τα γυαλιά αγοράστηκαν μέσα σε έξι λεπτά από την έναρξη της δημοπρασίας από έναν Αμερικανό συλλέκτη, και ξεπέρασαν κατά πολύ την αρχική τιμή εκτίμησης που ήταν 15.000 στερλίνες ( περίπου 17.000 ευρώ). Σύμφωνα με τον δημοπράτη Άντριου Στόου, η πώληση αυτή έθεσε ένα νέο ρεκόρ για τον οίκο.

Σύμφωνα με τον Στόου, τα γυαλιά αυτά άνηκαν σε έναν ηλικιωμένο άντρα από το Mangotsfield, ο οποίος τα άφησε σε έναν φάκελο στο γραμματοκιβώτιο του οίκου με ένα σημείωμα που έγραφε “αυτά τα γυαλιά ανήκουν στον Γκάντι, τηλεφωνήστε μου”. Σύμφωνα με αναφορές, τα γυαλιά αυτά άνηκαν στην οικογένεια του ιδιοκτήτη και είχαν δοθεί σε έναν θείο του από τον ίδιο τον Γκάντι, όταν είχε πάει να τον επισκεφτεί στη Νότια Αφρική τη δεκαετία του 1920.

Ο άνδρας, ο οποίος θα μοιραζόταν τα χρήματα από την πώληση των γυαλιών με την κόρη του, δεν γνώριζε καν την αξία τους και έπαθε σοκ όταν άκουσε την αξία τους. “Αυτά τα γυαλιά βρίσκονταν σε ένα συρτάρι για πενήντα χρόνια”, δήλωσε ο Άντριου Στόου. “Ο πωλητής μου είπε κυριολεκτικά να τα πετάξω αν δεν άξιζαν τίποτα. Τώρα κέρδισε ένα χρηματικό ποσό που θα του αλλάξει τη ζωή.”

Ο Στόου πρόσθεσε: “Αυτά τα γυαλιά δεν αντιπροσωπεύουν μόνο ένα ρεκόρ δημοπρασίας για εμάς, αλλά ένα εύρημα διεθνούς ιστορικής σημασίας.”

πηγή: perpetual.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση