Η σωτηρία της ανθρωπότητας ίσως εξαρτάται από τα... κόπρανα - Η απρόσμενη επιστημονική ανακάλυψη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 11:38 Η σωτηρία της ανθρωπότητας ίσως εξαρτάται από τα... κόπρανα - Η απρόσμενη επιστημονική ανακάλυψη

Tα περιττώματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το «κλειδί» για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από την εξαφάνιση, σύμφωνα με επιστήμονες από την Ελβετία. Οι επιστήμονες περιμένουν με αγωνία τα κόπρανα από το Πουέρτο Ρίκο και την Αιθιοπία να φτάσουν με ταχυδρομείο και στη συνέχεια να αποθηκευτούν σε καταψύκτη στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Adrian Egli, διευθυντή του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας, συλλέγει τα κόπρανα με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα «θησαυροφυλάκιο» για να προστατεύσει ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων από τα ανθρώπινα έντερα, τα οποία περιέχουν τρισεκατομμύρια μικρόβια. Μερικά από αυτά θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στο μέλλον, εάν ορισμένα μικρόβια στο έντερο εξαφανιστούν και χρειαστεί να αποκατασταθούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση