Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας από τα κατεχόμενα - Το Κυπριακό θα λυθεί μόνο με αναγνώριση του ψευδοκράτους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 21:44 Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας από τα κατεχόμενα - Το Κυπριακό θα λυθεί μόνο με αναγνώριση του ψευδοκράτους

Τις… πρώτες του απειλές κατά της Ελλάδας, μετά την επανεκλογή του, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα κατεχόμενα.

Σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο Ερντογάν τόνισε για τις σχέσεις με την Ελλάδα ότι “δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από την ειρήνη στις θάλασσες μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας. Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας”.

“Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες, που επηρεάζουν τις ισορροπίες στο νησί και στην περιοχή, θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους το ρίσκο που παίρνουν”, ανέφερε “φωτογραφίζοντας” την Ελλάδα. 

Και συνέχισε: “Συζητήσαμε επίσης για το Κυπριακό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς. Το αίτημα μου για μια διάσκεψη για ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο δεν ικανοποιήθηκε. Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο. Μιλήσαμε επίσης για την ανάγκη ισότιμης κατανομής των πόρων στην Κύπρο και στα περίχωρα της”. 

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε νέο τελεσίγραφο, ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί το Κυπριακό είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους. “Οι δίκαιες απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων είναι σαφείς. Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν ποτέ μειονότητα και δεν θα γίνουν ποτέ”, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι 50 χρόνια χάθηκαν, λόγω των μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων των Ελληνοκυπρίων. “Δεν θα ανεχτούμε να χάσουμε άλλα 50 χρόνια”.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση