Λουκασένκο σε Πούτιν: Μπορούμε να σκοτώσουμε τον Πριγκόζιν, αλλά να μην το κάνεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 17:52 Λουκασένκο σε Πούτιν: Μπορούμε να σκοτώσουμε τον Πριγκόζιν, αλλά να μην το κάνεις

Κατά τον Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο αρχηγός της Wagner Γιεβγκένι Πριγκίζιν δεν έπρεπε να δολοφονηθεί κάτι που μετέφερε στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ανέφερε την Τρίτη ότι είπε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να μην δολοφονήσει το αφεντικό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της μισθοφορικής οργάνωσης.

«Είπα στον Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σε Λευκορώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε στο Telegram.

Επίσης, ο Λουκασένκο τόνισε ότι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται τώρα στην Λευκορωσία σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Κατά τη "λύση" της αποστασίας της Wagner στη Ρωσία που έγινε με τη μεσολάβηση του Λουκασένκο το Σάββατο, ο Πριγκόζιν επρόκειτο να μεταφερθεί στη Λευκορωσία, ενώ οι άνδρες του έχουν την επιλογή να ενταχθούν μαζί του ή να ενσωματωθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λουκασένκο τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας του, Βίκτορ Κρένικοφ, του είχε πει ότι δεν θα τον πείραζε να έχει μια μονάδα σαν την Wagner εντός του λευκορωσικού στρατού.

Ο Λευκορώσος ηγέτης έδωσε εντολή στον Κρένικοφ να διαπραγματευτεί με τον Πριγκόζιν για αυτό το ζήτημα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα δήλωσε πως η μετακίνηση των δυνάμεων της Wagner στη Λευκορωσία είναι μια αρνητική ένδειξη για την Πολωνία.

"Βλέπουμε τι συμβαίνει, τη μετεγκατάσταση ρωσικών δυνάμεων με τη μορφή του ομίλου Wagner στη Λευκορωσία και τον επικεφαλής του ομίλου Wagner που πηγαίνει εκεί, όλα αυτά είναι πολύ αρνητικές ενδείξεις για εμάς, τις οποίες θέλουμε να τις θέσουμε με ισχυρό τρόπο στους συμμάχους μας", δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος σε δημοσιογράφους, καθώς κατευθυνόταν στην Ολλανδία όπου θα έχει συνομιλίες με ηγέτες άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση