Συναγερμός στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για «ένοπλο» σε κτίριο της Γερουσίας - Δεν βρήκαν κανέναν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 22:58 Συναγερμός στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για «ένοπλο» σε κτίριο της Γερουσίας - Δεν βρήκαν κανέναν

Στο πόδι σηκώθηκε η αστυνομία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, έπειτα από αναφορές για «ένοπλο» σε κτίριο της Γερουσίας. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε, όλα έγιναν για ένα «λάθος τηλεφώνημα» αφού ένοπλος δεν βρέθηκε πουθενά…

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε στην αρχική ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι όσοι βρίσκονταν μέσα σε κτίριο της Γερουσίας θα έπρεπε «να αναζητήσουν καταφύγιο» λόγω αναφοράς για παρουσία ενόπλου.

Δεν υπήρχαν επιβεβαιωμένες αναφορές για πυροβολισμούς ωστόσο αμέσως, στήθηκε επιχείρηση εκκένωσης σε ένα κτίριο γραφείων της Γερουσίας.

Οι περισσότεροι γερουσιαστές απουσιάζουν λόγω θερινών διακοπών, αλλά υπήρχαν αρκετοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε καφετέριες και τεχνικοί που έκαναν εργασίες συντήρησης.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων, από την αγωνιώδη επιχείρηση εκκένωσης του Καπιτωλίου, έγινε γνωστό ότι ένοπλος δε βρέθηκε, παρά τις έρευνες και πως μάλλον πρόκειται για ένα «λάθος τηλεφώνημα».

 

 

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδος) όταν το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης (911) ενημερώθηκε για «επεισόδιο με πυροβολισμό».

Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον (MPD) Χιου Κάροου δήλωσε πως μέχρι στιγμής «δεν εντοπίστηκε ένοπλος ούτε κάποιος τραυματίας» κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση