Λουτρό αίματος μεταξύ αμάχων από ρωσικό πλήγμα στο κέντρο της πόλης Τσερνίχιβ: Επτά νεκροί και 110 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 19:05 Λουτρό αίματος μεταξύ αμάχων από ρωσικό πλήγμα στο κέντρο της πόλης Τσερνίχιβ: Επτά νεκροί και 110 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky μοιράστηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο που έδινε μια σκληρή εικόνα των συνεπειών. Τα πλάνα αποκάλυψαν διαλυμένα αυτοκίνητα, δρόμους γεμάτους συντρίμμια και το σπαρακτικό θέαμα ενός άψυχου σώματος.

Το Τσερνίχιβ, μια πόλη της βόρειας Ουκρανίας, βυθίστηκε στη θλίψη, καθώς μια ρωσική πυραυλική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός εξάχρονου παιδιού. Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον θλιβερό απολογισμό, αποκαλύπτοντας ότι δώδεκα παιδιά ήταν μεταξύ των 90 ανθρώπων που τραυματίστηκαν στο τραγικό περιστατικό.

Τα θύματα, τα οποία βρίσκονταν καθ' οδόν προς μια εκκλησία για να τιμήσουν μια θρησκευτική γιορτή, η ζωή τους διαλύθηκε όταν χτύπησε ο πύραυλος. Η τρομακτική επίθεση προκάλεσε επίσης εκτεταμένες ζημιές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επλήγησαν μια κεντρική πλατεία, ένα πανεπιστημιακό κτίριο και ένα θέατρο εντός της πόλης.

Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky μοιράστηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο που έδινε μια σκληρή εικόνα των συνεπειών. Τα πλάνα αποκάλυψαν διαλυμένα αυτοκίνητα, δρόμους γεμάτους συντρίμμια και το σπαρακτικό θέαμα ενός άψυχου σώματος. Ο πόνος και η οδύνη που προκάλεσε αυτή η βάναυση πράξη βίας είναι αισθητά, ρίχνοντας μια ζοφερή σκιά πάνω από το Τσερνίχιβ.

Το Τσερνίχιβ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, είχε ήδη υποστεί το βάρος της ρωσικής εισβολής, καθιστώντας την τραγωδία ακόμη πιο οδυνηρή. Ο πρόεδρος Zelensky εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του μέσω μηνύματος στο Telegram, όπου περιέγραψε λεπτομερώς το μέγεθος της καταστροφής: «Ένας ρωσικός πύραυλος χτύπησε ακριβώς στο κέντρο της πόλης, στο δικό μας Τσερνίχιβ. Μια πλατεία, το πολυτεχνείο, ένα θέατρο καταστράφηκαν. Ένα συνηθισμένο Σάββατο, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε ημέρα πόνου και απώλειας. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες».

πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση