ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Ιντάλια ενισχύεται και απειλεί τη Φλόριντα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 20:07 ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Ιντάλια ενισχύεται και απειλεί τη Φλόριντα

Σε κατάσταση συναγερμού 46 κομητείες της Φλόριντας - Τοπικοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται ήδη να δώσουν εντολές εκκένωσης

Η τροπική καταιγίδα Ιντάλια αναμένεται ότι θα ενισχυθεί και θα μετατραπεί σε απειλητικό τυφώνα καθώς μετακινείται προς τα παράλια της Φλόριντας στον Κόλπο του Μεξικού, όπου οι αρχές προτρέπουν εκατομμύρια κατοίκους να προετοιμαστούν για εκκένωση, ενόψει της άφιξής της, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα.

Η Ιντάλια, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 105 χλμ./ώρα, βρισκόταν σήμερα το απόγευμα σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων δυτικά της Κούβας και κινείται βόρεια με ταχύτητα περίπου 12 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων. Υπολογίζεται ότι έως και 20 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας θα μπορούσαν να επηρεαστούν από αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Η Ιντάλια προβλέπεται ότι θα είναι τυφώνας κατηγορίας 3 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον όταν θα φτάσει στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ της Φλόριντας. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάλεσε όλους τους κατοίκους να προετοιμαστούν. «Πρόκειται για έναν μεγάλο τυφώνα. Θα είναι ένας ισχυρός τυφώνας και σίγουρα θα επηρεάσει την πολιτεία της Φλόριντα», τόνισε.

Τοπικοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται ήδη να δώσουν εντολές εκκένωσης, πρόσθεσε ο κυβερνήτης, σημειώνοντας επίσης ότι είναι πιθανό να διακοπεί η ηλεκτροδότηση. «Να θυμάστε, αν σας πουν να φύγετε, δεν χρειάζεται να οδηγήσετε εκατοντάδες χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται να φύγετε από την πολιτεία. Αρκεί να μετακινηθείτε σε εδάφη με μεγαλύτερο υψόμετρο», είπε ο ΝτεΣάντις.

Σε ορισμένα σχολεία αναμένεται ότι θα ανασταλούν τα μαθήματα.

Αύριο Τρίτη προβλέπονται καταρρακτώδεις βροχές στα παράλια της Φλόριντας στον Κόλπο του Μεξικού, τη νοτιοανατολική Τζόρτζια και τις ανατολικές περιοχές στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Όπως πολλές παράκτιες κοινότητες, η πόλη Μπράντεντον κάλεσε τους 55.000 κατοίκους της να είναι σε επιφυλακή. «Ας είμαστε προετοιμασμένοι – ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να τα πάρει ο αέρας, γεμίστε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας, να έχετε μαζί σας μετρητά και εμφιαλωμένο νερό» ανέφερε ο δήμος σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Σε άλλες κοινότητες, όπως στο Χίλσμπορο, οι αρχές οργανώνουν καταφύγια όπου μπορούν να φιλοξενηθούν οι κάτοικοι.

Ο ΝτεΣάντις έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού 46 κομητείες της Φλόριντας, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του βορρά της πολιτείας. Έχουν κινητοποιηθεί επίσης 5.500 μέλη της Εθνοφρουράς και δεκάδες οχήματα και αεροσκάφη για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Εκτός από τους χιλιάδες εργάτες που θα φροντίσουν να αποκατασταθεί γρήγορα η ηλεκτροδότηση μετά το πέρασμα του τυφώνα, η πολιτεία έχει επίσης εξασφαλίσει περίπου 11,5 εκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού και 1,5 εκατομμύριο γεύματα για τους ανθρώπους που θα χρειαστούν βοήθεια, διαβεβαίωσε ο ΝτεΣάντις.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση