Ένας νέος καφές με αλκοόλ προκαλεί φρενίτιδα στην Κίνα: Εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 11:26 Ένας νέος καφές με αλκοόλ προκαλεί φρενίτιδα στην Κίνα: Εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια Κινέζοι δοκίμασαν το Moutai latte την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Ένας καφές έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν τεράστιο χαμό τις τελευταίες ημέρες στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, η σχετικά νέα κινεζική αλυσίδα καταστημάτων καφέ, Luckin Coffee (ιδρύθηκε το 2017), αποφάσισε να συστήσει πρόσφατα στην αγορά ένα ιδιαίτερο προϊόν: έναν καφέ, για την ακρίβεια λάτε, με την προσθήκη αλκοόλ.

Στο καφέ των Luckin προστίθεται Moutai, το οποίο είναι το εθνικό ποτό της Κίνας. Πρόκειται για ένα δυνατό, άχρωμο απόσταγμα που σερβίρεται συνήθως σε τραπέζια στην Κίνα. Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι η γεύση και το άρωμά του είναι παρόμοια με τη σάλτσα σόγιας.

Ο λάτε με γεύση σόγιας, λοιπόν, κοστίζει 38 γουάν (περίπου 5 ευρώ), και την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές έξω από κάθε κατάστημα της αλυσίδας, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί μέσα σε λίγες ώρες. Η Luckin Coffee ανακοίνωσε αργότερα ότι πούλησε περισσότερες από 5,42 εκατομμύρια κούπες από τον συγκεκριμένο καφέ, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων για την κινεζική αλυσίδα.

Μεγάλο ρόλο στην εκτίναξη του συγκεκριμένου προϊόντος έπαιξαν και τα social media. Χιλιάδες Κιινέζοι χρήστες του Instagram και του TikTok δημοσίευσαν βίντεο με τους εαυτούς τους να πίνουν τον Moutai latte, με αποτέλεσμα να γίνει viral. Πάντως οι πωλητές των καταστημάτων προειδοποιούν τους πελάτες τους, να μην οδηγήσουν μετά από τον καφέ με αλκοόλ.

Δεν τον λες και ιδανικό για πρωινό ξύπνημα.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση