Ουκρανία: Στους 51 οι νεκροί μετά από ρωσική επίθεση σε χωριό -«Τρομακτικό» το χτύπημα λέει ο Λευκός Οίκος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 22:37 Ουκρανία: Στους 51 οι νεκροί μετά από ρωσική επίθεση σε χωριό -«Τρομακτικό» το χτύπημα λέει ο Λευκός Οίκος

«Τρομακτικό» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου το ρωσικό πλήγμα στο χωριό Χρόζα της ανατολικής Ουκρανίας, όπου σκοτώθηκαν 51 άνθρωποι.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό επειδή αυτή είναι η τρομακτική πραγματικότητα την οποία ζει καθημερινά» είπε η Καρίν Ζαν-Πιερ. Η επίθεση αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία.

Στη Χρόζα, οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων ολοκληρώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται στους 51, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ουκρανία: Θρήνος στο χωριό Χρόζα

Ο Βολοντίμιρ Μουχοβάτι, ένας 70χρονος κάτοικος της Χρόζα, έχασε τον γιο του στο πλήγμα αυτό. Η σύζυγός του επί 48 χρόνια και η νύφη του πιστεύεται ότι είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων.

«Μόλις έβγαλαν (από τα χαλάσματα) τον γιο μου, χωρίς κεφάλι, χωρίς χέρια, χωρίς πόδια… Τον αναγνωρίσαμε από την ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης», είπε ο ηλικιωμένος άνδρας. «Η γυναίκα μου και η νύφη μου… Ποιος ξέρει… Μέχρι στιγμής, δεν τις έχουμε βρει», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ίσως να είναι μεταξύ των ανθρώπων που τραυματίστηκαν και τις πήραν τα ασθενοφόρα. Οι ελπίδες όμως είναι «λιγοστές», παραδέχεται. «Δεν θα ζήσω για πολύ μόνος μου. Η γυναίκα μου με αγαπούσε πολύ», λέει.

Γύρω στις 7 το απόγευμα, με τη νύχτα να πέφτει, στρατιώτες μετέφεραν σε ένα φορτηγό τους λευκούς σάκους που περιείχαν τα άψυχα σώματα των θυμάτων. Καμιά εικοσαριά είχαν απομείνει μπροστά στο μικρό καφενείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι και το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από το ρωσικό πλήγμα.

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση