Πόλεμος στο Ισραήλ: Υποδομές και συγκροτήματα κατοικιών στη Γάζα ισοπέδωσαν ισραηλινά αεροσκάφη - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023 09:54 Πόλεμος στο Ισραήλ: Υποδομές και συγκροτήματα κατοικιών στη Γάζα ισοπέδωσαν ισραηλινά αεροσκάφη - Δείτε βίντεο

Συνεχείς αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα και σε υποδομές της Χαμάς μετά την «εκδίκηση» που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου - Αναφορές για 256 Παλαιστίνιους νεκρούς, μεταξύ τους 20 παιδιά

«Εκδίκηση» ορκίστηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη χθεσινή εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και αυτή έχει ξεκινήσει από χθες το μεσημέρι, με μπαράζ αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συγκροτήματα κατοικιών και υποδομές που, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ (IDF) χρησιμοποιεί η Χαμάς. 

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε πως αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο της πόλης Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά) προκάλεσε θύματα, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους. Πρωινές αναφορές έκαναν λόγο για 256 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ τους και 20 παιδιά,

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, που έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικά βίντεο, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε δέκα επιχειρησιακές υποδομές που χρησιμοποιεί η Χαμάς, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τη διοίκησή της για να κατευθύνει τους εισβολής από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ το ρπωί του Σαββάτου. Στις υποδομές που επλήγησαν, περιλαμβάνεται το αρχηγείο πληροφοριών της Χαμάς και μια στρατιωτική δομή που χρησιμοποιείται από την αεροπορία της οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, χτυπήθηκαν δύο τραπεζικά υποκαταστήματα που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για τη χρηματοδότηση των ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ισλαμικής Τράπεζας που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων και του πρώτου τραπεζικού υποκαταστήματος της οργάνωσης.Επιπλέον, ένα συγκρότημα για την παραγωγή εναέριων όπλων που χρησιμοποιούνται από την αεροπορία της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στην πόλη της Γάζας, ένα κτίριο που στεγάζει γραφεία και μια αποθήκη όπου η τρομοκρατική οργάνωση αποθηκεύει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός πρωθυπουργός προανήγγειλε πως ξεκίνησε ένας μακρόχρονος και σκληρός πόλεμος, μετά την πρωτόγνωρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς (...) θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση