Κοριοί και στη Νότια Κορέα – Εμφανίστηκαν σε πανεπιστήμιο, ξενοδοχείο και σάουνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 23:30 Κοριοί και στη Νότια Κορέα – Εμφανίστηκαν σε πανεπιστήμιο, ξενοδοχείο και σάουνα

Η Σεούλ θεωρείτο ότι είχε εξαλείψει τους κοριούς έπειτα από μια πανεθνική εκστρατεία εξόντωσης τη δεκαετία του 1960

Μετά τη Γαλλία και οι αρχές της Νότιας Κορέας προσπαθούν να περιορίσουν τους κοριούς που έχουν προκαλέσει ανησυχία σε ολόκληρη τη χώρα.

Τουλάχιστον 17 κρούσματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα Σεούλ και στις πόλεις Μπουσάν και Ιντσέον.

Τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε η παρουσία κοριών σε ένα πανεπιστήμιο στην πόλη Νταεγού στα νοτιοδυτικά. Αργότερα αναφέρθηκαν σε τουριστικά καταλύματα και σε μια δημόσια σάουνα.

Η κυβέρνηση θα διαθέσει 500 εκατ. γουόν (358.000 ευρώ) και έχει συστήσει μια ομάδα αντιμετώπισης κατά των κοριών.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ έχει προγραμματίσει να επιθεωρήσει περίπου 3.200 δημόσιες εγκαταστάσεις για να αξιολογήσει τις συνθήκες υγιεινής τους ,ενώ θα λάβει μέτρα και για τα μέσα μεταφοράς.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα, όπως σημειώνει το BBC, η Νότια Κορέα θεωρείτο ότι είχε εξαλείψει τους κοριούς έπειτα από μια πανεθνική εκστρατεία εξόντωσης τη δεκαετία του 1960.

Οι κοριοί δεν μεταδίδουν ασθένειες και δεν είναι επικίνδυνοι, αλλά τα δαγκώματα τους μπορεί να προκαλέσουν έντονη φαγούρα. Με τη σειρά του το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει πληγές που μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις ή ουλές.

Πηγή: ProtoThema

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση