Τουλάχιστον 16 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες από τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία με πυραύλους και drones

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 13:48 Τουλάχιστον 16 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες από τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία με πυραύλους και drones

Πάνω από 150 οι πύραυλοι που χτύπησαν ουκρανικές πόλεις - Οι νέες ρωσικές επιθέσεις δείχνουν πως ο Πούτιν «δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα», λέει ο Ρίσι Σούνακ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν σήμερα στο κύμα αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, δημοσιοποιώντας έναν ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό.

"Σήμερα το πρωί, ο εχθρός εξαπέλυσε πάνω από 150 πυραύλους και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 16 νεκροί και 97 τραυματίες", σημείωσε ο Αντρί Κοστίν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δύο παιδιά ηλικίας 6 και 8 ετών.

Οι ρωσικές επιθέσεις έπληξαν το Ντνίπρο, το Κίεβο, το Χάρκοβο, την Οδησσό και τη Ζαπορίζια, με καταστροφές μεγάλης κλίμακας σε σπίτια, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία.

Ο Πούτιν «δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα», λέει ο Ρίσι Σούνακ

Το τελευταίο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία δείχνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα», δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ζητώντας στήριξη προς το Κίεβο «για όσο χρειαστεί».

 

«Αυτές οι εκτεταμένες επιθέσεις κατά ουκρανικών πόλεων δείχνουν ότι ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα για να πετύχει τον στόχο του να εξαφανίσει την ελευθερία και τη δημοκρατία. Δεν θα τον αφήσουμε να κερδίσει», δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση