Λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 21:45 Λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια

Όπως κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes γνωστοποίησε τη λίστα των δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη. Το Forbes, σύμφωνα με το thetoc.gr, παρακολουθεί τους κροίσους του κόσμου από το 1987.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, επτά από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι από ό,τι πριν από έναν μήνα. Η περιουσία τους συλλογικά αυξήθηκε κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο - ένα πολύ μικρότερο άλμα από την άνοδο των 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2023. Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβηκε στην 5η θέση, από την 7η την 1η Δεκεμβρίου. Βρίσκεται μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος επί χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Forbes όλοι μαζί οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατέχουν περιουσία 1,47 τρισ. δολ. από την αλλαγή της χρονιάς τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου - από 1,44 τρισ. δολ. πριν από έναν μήνα. Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα ήταν ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο CEO της LVMH Μπερνάρ Αρνό, καθένας κέρδισε 9,4 δισ. δολ. σε σύγκριση με την 1η Δεκεμβρίου λόγω των αυξήσεων στην τιμή της μετοχής των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου του 2023, σύμφωνα με το Capital.gr, ο Γάλλος μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes - αλλά αυτό άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο Μασκ ξεπέρασε τον Αρνό και έγινε ο νούμερο ένα κροίσος στον κόσμο ξανά.

Από την 1η Ιανουαρίου, ο Αρνό εξακολουθεί να κατατάσσεται στο νούμερο δυο των πλουσιότερων, με περιουσία περίπου 200,7 δισ. δολ. Ο Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της LVMH, έχει μετατρέψει την εταιρεία σε έναν κολοσσό με περισσότερες από 70 μάρκες, από Louis Vuitton και Christian Dior μέχρι Tiffany & Co. και Sephora.

Ο μεγιστάνας λογισμικού Λάρι Ελισον της Oracle ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος της πρώτης δεκάδας· η περιουσία του μειώθηκε κατά 11,2 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο καθώς η μετοχή της Oracle απώλεσε 10%. Ο Έλισον εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, με 135,3 δισ. δολ.

Ποιοι είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο:

1. Έλον Μασκ

2. Μπερνάρ Αρνό

3. Τζεφ Μπέζος

4. Λάρι Έλισον

5. Μαρκ Ζούκερμπεργκ

6. Μπιλ Γκέιτς

7. Γουόρεν Μπάφετ

8. Λάρι Πέιτζ

9. Σεργκέι Μπριν

10. Στηβ Μπάλμερ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση