Υπάλληλος σούπερ μάρκετ κέρδισε το Λόττο, αλλά επέστρεψε στη δουλειά του για να μην «κρεμάσει» τους συναδέλφους του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 15:40 Υπάλληλος σούπερ μάρκετ κέρδισε το Λόττο, αλλά επέστρεψε στη δουλειά του για να μην «κρεμάσει» τους συναδέλφους του

Τελικά, υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη.

Ο Jonny Johnston, οδηγός σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, κέρδισε το τζακ ποτ του εορταστικού Λόττο, αλλά δεν θέλησε να παραιτηθεί αμέσως από τη δουλειά του, για να μην επιβαρύνει τους συναδέλφους του.

Θα περίμενε κανείς πως ένας άνθρωπος που κέρδισε 3,8εκ. λίρες ή περίπου 4εκ. Ευρώ, να παρατήσει αμέσως τη δουλειά του. Ο Jonny Johnston, όμως, 45 ετών και πατέρας 3 παιδιών, δεν σκέφτηκε έτσι.

Θέλησε να κάνει κανονικά τη βάρδιά του στις 23 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί κάποιος συνάδελφός του. Aντί να απολαμβάνει τη νίκη του παρέδιδε κανονικά τα πακέτα με τις παραγγελίες των πελατών του σούπερ μάρκετ. Με τη μόνη διαφορά πως κανείς δεν γνώριζε ότι τον εξυπηρετεί ένας εκατομμυριούχος.

Δεν πίστευε στο μήνυμα

Ο Jonny επέστρεψε στο σπίτι του από μια χριστουγεννιάτικη έξοδο με συναδέλφους του όταν έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Εθνική Λοταρία στις 16 Δεκεμβρίου του 2023, που του έλεγε ότι υπήρχαν «καλά νέα για το λαχείο του».

Νομίζοντας ότι είχε κερδίσει απλώς ένα μικρό ποσό ανάμεσα στα πολλά, πήγε για ύπνο, προτού το επόμενο πρωί εκείνος και η σύντροφός του, Christina Williams, ελέγξουν την εφαρμογή της Εθνικής Λοταρίας και ανακαλύψουν ότι είχε γίνει εν μία νυκτί εκατομμυριούχος.

«Στην αρχή νόμιζα ότι είχα κερδίσει 38.000 λίρες, αλλά μετά είδα πόσα πολλά μηδενικά υπάρχουν στο ποσό. Έδωσα το τηλέφωνο μου στην σύντροφό μου να το ελέγξει γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω τι έχει συμβεί. Και οι δυο πιστέψαμε ότι είναι κάποια διαδικτυακή απάτη», ανέφερε ο Jonny στην Telegraph.

Για να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται για κάποια απάτη, έκαναν διπλό έλεγχο με την Camelot Group, τη διαχειρίστρια εταιρεία Εθνικής Λοταρίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και επιβεβαίωσαν τη νίκη τους.

Έπειτα από πολλά «ουρλιαχτά και φωνές χαράς» στο σπίτι του, το ζευγάρι έκανε μια σεμνή πρόποση για την τεράστια νίκη με ένα φλιτζάνι καφέ και κράτησε τα νέα μυστικά μέχρι ο 45χρονος να επιστρέψει στη βάρδιά του στις 23 Δεκεμβρίου.

Πώς θα εκμεταλλευτούν τα κέρδη

Το ζευγάρι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να παρέχει οικονομική ασφάλεια στην οικογένειά του, καθώς και για να απολαύσει λίγο ελεύθερο χρόνο μαζί. Οι δυο τους μαζί με τα τρία τους παιδιά, δύο γιους και μία κόρη, δεν έχουν πάει ποτέ διακοπές όλοι μαζί, ενώ ο Jonny Johnson, δεν έχει εκδόσει ποτέ διαβατήριο. Όπως λέει, ήρθε η στιγμή να το κάνει.

«Θα ήθελα πολύ να πάμε όλοι μαζί στην Καραϊβική, ίσως με κρουαζιέρα, καθώς ακούγεται και φαίνεται απίστευτο. Δεν έχουμε κάνει ποτέ οικογενειακές διακοπές μαζί. Απλά πρέπει πρώτα να κάνω αίτηση για το διαβατήριό μου», είπε.

Άλλες αγορές μπορεί να περιλαμβάνουν ένα αυτοκίνητο αντίκα ή ακόμη και ένα τρακτέρ για ένα από τα παιδιά τους που εργάζονται σε αγροκτήματα.

Ο Jonny Johnston πρόσθεσε: «Είμαι ακόμα σε δυσπιστία. Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα και την οικογένειά μου. Πάντα δούλευα σκληρά και αυτή η νίκη θα μας επιτρέψει να κάνουμε πράγματα που μόνο ονειρευόμασταν πριν. Είμαι απίστευτα ευγνώμων και ακόμα προσπαθώ να το χωνέψω όλο αυτό».

Πηγές: Daily Mail, Telegraph

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση