«Κατάληψη» από ενόπλους σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 11:35 «Κατάληψη» από ενόπλους σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν (φωτο Reuters)

Οι θαλάσσιες οδοί της Μέσης Ανατολής μαστίζονται το τελευταίο διάστημα από εντάσεις και επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων.

Ένοπλοι φέρεται να κατέλαβαν το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο St.Nikolas (Άγιος Νικόλας), το οποίο έπλεε στον Κόλπο του Ομάν.

Η είδηση μεταδίδεται από διεθνή πρακτορεία, ωστόσο οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς.

Το δεξαμενόπλοιο, στο οποίο επιβιβάστηκαν την Πέμπτη 4-5 ένοπλοι ανατολικά της πόλης Sohar του Ομάν, είχε διωχθεί στο παρελθόν για τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου που υπόκειται σε κυρώσεις, το οποίο στη συνέχεια κατασχέθηκε από τις ΗΠΑ, μεταδίδει το Reuters που επικαλείται σημείωμα της βρετανικής εταιρείας ναυτικής ασφάλειας Ambrey. Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Νήσων Μάρσαλ, κατευθυνόταν προς το Μπαντάρ-ε-Τζασκ στο Ιράν.

Το St.Nikolas που ονομαζόταν προηγουμένως Suez Rajan συνδέεται με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Empire Navigation, σύμφωνα το Associated Press. Σε δήλωσή της στο AP, η Empire Navigation παραδέχθηκε ότι έχασε την επαφή με το πλοίο, το οποίο έχει πλήρωμα 18 Φιλιππινέζων και έναν Έλληνα υπήκοο. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως οι θαλάσσιες οδοί της Μέσης Ανατολής μαστίζονται το τελευταίο διάστημα από εντάσεις και επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων κυρίως από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένες στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγές: Reuters, Associated Press, Sky news

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση