Η γέφυρα που είναι 80 φορές μεγαλύτερη του Ρίου-Αντιρρίου: Έχει μήκος 165 χιλιόμετρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 09:49 Η γέφυρα που είναι 80 φορές μεγαλύτερη του Ρίου-Αντιρρίου: Έχει μήκος 165 χιλιόμετρα

Βρίσκεται στην Κίνα και ενώνει τη Σαγκάη με την Ναντσίνγκ, με το κόστος της να φτάνει συνολικά τα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ή, επίσημα, Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» είναι η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα, αλλά και η δεύτερη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο έχοντας συνεχές και πλήρως αναρτημένο κατάστρωμα 2.252 μέτρων. Παρόλα αυτά, είναι σχεδόν 82 φορές μικρότερη από τη μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα του πλανήτη.

Η τεράστια γέφυρα Dayang-Kunshan, που βρίσκεται στην Κίνα, ενώνει τις πόλεις Σαγκάη και Ναντσίνγκ, ενώ περνάει μέσα από τη λίμνη Γιανγκτσέ στα ανατολικά της κινεζικής επαρχίας Τσιανγκσού. Το μήκος της φτάνει τα 164,8 χιλιόμετρα, μια απόσταση που είναι σχεδόν όσο το Αθήνα - Αίγιο. Αυτή η σπουδαία κατασκευή έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε σεισμούς, τυφώνες και άλλες φυσικές καταστροφές, καθώς και να υποστηρίζει τρένα υψηλής ταχύτητας που συνδέουν το Πεκίνο με τη Σαγκάη, αγγίζοντας ταχύτητες που φτάνουν τα 350 χιλιόμετρα την ώρα.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί αυτό το θαύμα της μηχανικής. Επιπλέον, η κατασκευή της γέφυρας διήρκεσε τέσσερα χρόνια, από το 2006 έως το 2010. Έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2011 αυτή η γέφυρα δόθηκε και επίσημα στην κυκλοφορία με κατά μέσο όρο 30.000 οχήματα να τη διασχίζουν καθημερινά.

Το συνολικό κόστος των εργασιών άγγιξε τα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με περίπου 51 εκατομμύρια δολάρια ανά χιλιόμετρο. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω των μεγάλων διαστάσεων της, αυτή η γέφυρα έχει γίνει ένα τουριστικό αξιοθέατο για την περιοχή, με χιλιάδες επισκέπτες ταξιδεύουν μέχρι εκεί για να τη φωτογραφίσουν.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση