Γαλλία: Ζευγάρι ζούσε με 159 γάτες και επτά σκύλους σε διαμέρισμα 80 τ.μ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 13:49 Γαλλία: Ζευγάρι ζούσε με 159 γάτες και επτά σκύλους σε διαμέρισμα 80 τ.μ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή καταδικάστηκε ζευγάρι στη Γαλλία που ζούσε με δεκάδες ζώα -γάτες και σκύλους - υπό αδιανόητες συνθήκες σε ένα διαμέρισμα.

Το ζευγάρι μοιραζόταν ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. στη Νίκαια με 159 γάτες και επτά σκύλους. Πολλά από τα ζώα βρέθηκαν πέρυσι υποσιτισμένα, αφυδατωμένα και γεμάτα παράσιτα να ζουν μέσα σε ακαθαρσίες, όπως μεταδίδει το BBC.

Το ζευγάρι δεν παρείχε την κατάλληλη φροντίδα στα ζώα, σύμφωνα με τον δικαστή που επέβαλε στην 68χρονη γυναίκα και τον 52χρονο άνδρα την ποινή, τους απαγόρεψε να έχουν κατοικίδια ζώα και τους υποχρέωσε να πληρώσουν ποσό άνω των 150.000 ευρώ σε ιδρύματα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.


Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων αποκαλύφθηκαν πέρυσι όταν επενέβη η αστυνομία στο διαμέρισμα μετά από καυγά του ζευγαριού. Έκπληκτοι οι αστυνομικοί βρήκαν πολλές γάτες και σκύλους σε κάθε δωμάτιο και ακαθαρσίες παντού. Κάποια από τα ζώα πέθαναν αργότερα λόγω της κακής κατάστασης της υγείας τους.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος είπε στο δικαστήριο ότι τα ζώα ήταν «η αγάπη της ζωής της», αλλά παραδέχθηκε ότι «τα έκανε θάλασσα». Είχε μετακομίσει στο διαμέρισμα μαζί με τους τρεις σκύλους και τις τρεις γάτες των γονιών της και στη συνέχεια κουβάλησε άλλες τριάντα γάτες από εγκαταλελειμμένο κτίριο. Σύμφωνα με ψυχιατρική αξιολόγησή της, η 68χρονη πάσχει από το «σύνδρομο του Νώε», μια επιτακτική ψυχολογική παρόρμηση να σώζει ζώα, ακόμη κι αν δεν μπορεί. Το ίδιο ζευγάρι είχε απασχολήσει και πάλι τις γαλλικές Αρχές το 2014 επειδή μοιραζόταν ένα στούντιο 18 τ.μ. με έναν σκύλο και 13 γάτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση