Οικονομικές Πτήσεις: Οδηγός για Φθηνά Αεροπορικά Ταξίδια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 10:10 Οικονομικές Πτήσεις: Οδηγός για Φθηνά Αεροπορικά Ταξίδια

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εξασφαλίσουμε χαμηλότερες τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια, είτε αυτά αφορούν μετακινήσεις εντός Ελλάδας, είτε σε κοντινές ευρωπαϊκές πόλεις, ακόμα και σε άλλες ηπείρους!

Έχετε ανοιχτά τα μάτια σας για προσφορές

Αν και γενικά υπάρχουν αρκετές προσφορές διαθέσιμες για αεροπορικά εισιτήρια, είναι γενικά δύσκολο να πετύχουμε κάποια που να ταιριάζει στην περίπτωσή μας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προσφορές μπορεί να αφορούν συγκεκριμένους προορισμούς ή περιοχές, συγκεκριμένες ημερομηνίες ή κατηγορίες επιβατών. 

Ωστόσο, δεν χάνουμε κάτι να ρίχνουμε μία ματιά κάθε τόσο στην ενότητα των προσφορών σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η eSky.gr. Εκεί θα βρούμε συγκεντρωμένη όλη τη γκάμα των διαθέσιμων προσφορών για αεροπορικές μετακινήσεις. Ενδεχομένως να βρούμε μία που να ταιριάζει στις απαιτήσεις μας και να γλιτώσουμε πολλά χρήματα από το μεταφορικό κόστος που είχαμε προϋπολογίσει.

Εξετάστε την πολιτική αποσκευών

Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τη δική της πολιτική σε ότι έχει να κάνει με τις αποσκευές. Όλες επιτρέπουν να έχετε μαζί σας μία γυναικεία τσάντα ώμου ή ένα σακίδιο πλάτης. Κάποιες εταιρείες επιτρέπουν στους επιβάτες να έχουν δωρεάν μία μικρή βαλίτσα 8-10 κιλών, την οποία φέρουν μαζί τους στο αεροσκάφος. Για πιο μεγάλες (και ακριβές πτήσεις), υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που σας δίνουν το δικαίωμα να μεταφέρετε δωρεάν μία ή και περισσότερες βαλίτσες των 23 κιλών! Πριν κλείσετε τα εισιτήριά σας εξετάστε τις επιλογές με βάση τις ανάγκες σας σε αποσκευές. 

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε για αρκετές ημέρες, συγκρίνετε τις τιμές και τα κόστη του εισιτηρίου μαζί με το κόστος για μία μεγάλη βαλίτσα. Είναι πιθανό τα εισιτήρια που φαίνονται αρχικά ακριβά, να προκύπτουν αρκετά πιο οικονομικά, λόγω της πολιτικής αποσκευών της αεροπορικής. Αντίστοιχα, πολλές low-fare αεροπορικές συχνά έχουν πολύ μεγάλα κόστη στις επιπλέον υπηρεσίες, όπως είναι το check in μιας μεγάλης βαλίτσας. 

Μία πτηση θεσσαλονικη αθηνα για επαγγελματικό μέσω μιας low-cost αεροπορικής είναι η ιδανική επιλογή, αν έχετε σκοπό να παραμείνετε για λίγο χρόνο στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, αν θέλετε μαζί σας και μία μεγάλη βαλίτσα, ίσως σας συμφέρει μία πιο ακριβή αεροπορική, η οποία θα σας προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών δωρεάν.

Κλείστε εισιτήρια μετ’ επιστροφής

Εκτός αν το πρόγραμμά σας δεν είναι ξεκάθαρο και δεν έχετε αποφασίσει από που ή πότε θα επιστρέψετε, καλό είναι να αγοράζετε εισιτήρια με επιστροφή. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι εντυπωσιακό το χάσμα στην τιμή ανάμεσα σε ένα εισιτήριο ακόμα και για αεροπορικά αθήνα θεσσαλονίκη σε σχέση με το να κλείσει κάποιος ξεχωριστά τα δύο δρομολόγια. Η οικονομική διαφορά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο για υπερατλαντικές πτήσεις.

Συνεπώς, από τη στιγμή που είστε σίγουροι για τις ημερομηνίες και τον προορισμό που σας ενδιαφέρει, σας συμφέρει να κλείσετε εισιτήρια με επιστροφή για να γλιτώσετε κάποια χρήματα.

Ευελιξία στον αριθμό πτήσεων

Ομολογουμένως, η ιδανική πτήση είναι εκείνη που σε οδηγεί κατευθείαν στον προορισμό σου, χωρίς στάση και μετεπιβίβαση. Είναι, όμως, και η πιο οικονομική; Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πόλεις που έχετε επιλέξει να συνδέσετε, την περιοχή του χρόνου και τις ημερομηνίες, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν. Οι παράγοντες είναι πολλοί για να βρείτε την ιδανική απευθείας πτήση. 

Έτσι, διαμορφώνεται μία κατάσταση, κατά την οποία είναι αρκετά πιο σύνηθες να βρίσκουμε τις φθηνότερες πτήσεις με μία ή -σπανιότερα- δύο ανταποκρίσεις πριν φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση