Disney: Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς «επέστρεψε» στον ρόλο του Τζίνι χωρίς ΑΙ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 11:48 Disney: Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς «επέστρεψε» στον ρόλο του Τζίνι χωρίς ΑΙ

H Disney χρησιμοποίησε τη φωνή του ηθοποιού στη νέα της ταινία.

Η Walt Disney Animation Studios για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστοριών και μαγείας, δημιούργησε μια νέα ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Once Upon a Studio». Εμβλητικοί χαρακτήρες όπως η Χιονάτη και ο Πίτερ Παν εμφανίζονται μαζί με το Τζίνι σε ένα καστ 543 χαρακτήρων από περισσότερες από 85 ταινίες.

Η Disney λοιπόν, επανέφερε στη ζωή τον εμβληματικό χαρακτήρα του Ρόμπιν Ουίλιαμς, Τζίνι από το κλασσικό animation Αλαντίν, παρόλο που ο ηθοποιός πέθανε 2014. Σε αντίθεση με τις εικασίες των θαυμαστών σχετικά με τη χρήση του AI, η παραγωγός, Ιβέτ Μερίνο, αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησαν απευθείας ατάκες από ηχογραφήσεις που είχε κάνει ο Ουίλιαμς, πριν πεθάνει.

Χωρίς τη χρήση ΑΙ

Η Μερίνο εξήγησε ότι είχαν πολλές λήψεις από ηχογραφήσεις κινουμένων σχεδίων για να επιλέξουν και ότι πήραν ειδική άδεια για να χρησιμοποιήσουν τις ηχογραφήσεις του Ρόμπιν Ουίλιαμς. Η ομάδα της Disney εμπνεύστηκε από την ερμηνεία του Γουίλιαμς και θεώρησε σημαντικό να τον συμπεριλάβει στη μικρού μήκους ταινία.

Η Disney τόνισε τη σημασία του Τζίνι ως χαρακτήρα στην ιστορία και την κληρονομιά της. Διευκρίνισαν επίσης ότι δεν χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή της ταινίας μικρού μήκους, βασιζόμενοι αντ’ αυτού στην τεχνογνωσία των animators που είχαν αρχικά εργαστεί πάνω στους χαρακτήρες. Στόχος ήταν να διατηρηθεί η αυθεντικότητα και η μαγεία του αρχικού χαρακτήρα.

Δείτε το τρέιλερ

Ζωντανεύουν οι χαρακτήρες της Disney

Στην ταινία, οι χαρακτήρες της Disney ζωντανεύουν από φωτογραφίες που κρέμονται στο κτίριο του στούντιο μετά το τέλος μιας συνηθισμένης εργάσιμης ημέρας. Εμπνευσμένη από την εκατονταετηρίδα του στούντιο στις 16 Οκτωβρίου 2023, η ταινία μικρού μήκους περιγράφηκε ως «επιστολή αγάπης» προς τα Walt Disney Animation Studios από τους Correy και Abraham. Το καλλιτεχνικό στυλ του μικρού μήκους συνδυάζει γραφικά υπολογιστή, παραδοσιακά κινούμενα σχέδια και ζωντανή δράση. Η ταινία είναι αφιερωμένη στον Burny Mattinson, ο οποίος πέθανε οκτώ μήνες πριν από την κυκλοφορία της.

Το Once Upon a Studio έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Annecy στις 11 Ιουνίου 2023 και έκανε την πρώτη του δημόσια προβολή στο ABC στις 15 Οκτωβρίου 2023, ως μέρος του The Wonderful World of Disney: Disney’s 100 Anniversary Celebration . Η ταινία μικρού μήκους έκανε πρεμιέρα στις Disney+ και Hulu στις 16 Οκτωβρίου 2023. Θα προβληθεί στους κινηματογράφους με το Wish στις 22 Νοεμβρίου 2023.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση