H Xiaomi αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 16:09 H Xiaomi αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα σχέδια της κινεζικής εταιρείας να γίνει κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα και επιπλέον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

 

Το αυτοκίνητο τύπου σεντάν, που ονομάζεται SU7, είναι ένα μοντέλο που αναμένεται να αξιοποιήσει στο έπακρο το κοινόχρηστο λειτουργικό του σύστημα με τα δημοφιλή τηλέφωνα της εταιρείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, το αυτοκίνητο της Xiaomi κάνει το ντεμπούτο του σε μια εποχή που η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο παλεύει με την υπερπληθώρα διαθέσιμων μοντέλων και την επιβράδυνση της ζήτησης που έχουν πυροδοτήσει έναν τρομακτικό πόλεμο τιμών.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Xiaomi, Lei Jun, να περιγράψει τις μεγάλες φιλοδοξίες που περιλαμβάνουν την κατασκευή «ένα ονειρεμένο αυτοκίνητο συγκρίσιμο με την Porsche και την Tesla».

«Δουλεύοντας σκληρά τα επόμενα 15 έως 20 χρόνια, θα γίνουμε μία από τις 5 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, προσπαθώντας να ανυψώσουμε τη συνολική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας», δήλωσε ο Lei κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρουσίασης στο Πεκίνο, ο Lei είπε ότι οι δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων Xiaomi θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας.

Τα αυτοκίνητα με το σήμα Xiaomi θα παράγονται από μια μονάδα της κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας BAIC Group σε εργοστάσιο του Πεκίνου με ετήσια δυναμικότητα 200.000 οχημάτων.

 

Όπως πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Xiaomi επιδιώκει να διαφοροποιηθεί πέρα ​​από τη βασική της δραστηριότητα και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021.

Η κινεζική εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στον συγκεκριμένο τομέα, εντός μιας δεκαετίας, και είναι ένας από τους λίγους νέους παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, καθώς οι αρχές ήταν απρόθυμες να προσθέσουν έναν ακόμη παίκτη στην ήδη κορεσμένη εγχώρια αγορά.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση