Αυτό είναι το πρώτο ιπτάμενο supercar για ιδιώτες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 18:38 Αυτό είναι το πρώτο ιπτάμενο supercar για ιδιώτες

Η Xpeng AeroHT παρουσίασε το 'Land Aircraft Carrier', ένα ιπτάμενο eVTOL -κάθετης απογείωσης και προσγείωσης- που θα παραχθεί μαζικά και θα μπορούν να το αγοράζουν ιδιώτες.
Το εντυπωσιακό κινεζικό ιπτάμενο αυτοκίνητο, το δεύτερο δημιούργημα της Xpeng AeroHT, παρουσιάστηκε στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2024 του Λας Βέγκας. Εκεί έκανε την επίδειξη της ομαλής μετατροπής του από αυτοκίνητο σε γιγάντιο drone, για τη χρήση του στο έδαφος ή στον αέρα αντίστοιχα.
Η Xpeng AeroHT είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ιπτάμενων αυτοκινήτων της Ασίας, και φιλοδοξεί να ανοίξει τις παραγγελίες για το 'Land Aircraft Carrier' στο τέλος του 2024, με σκοπό να διαθέτει τα πρώτα του αντίτυπα που θα κατασκευαστούν το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Με την προϋπόθεση, φυσικά, να έχει θεσπιστεί μέχρι τότε το νομικό πλαίσιο και όλες οι πτητικές προϋποθέσεις για ιδιώτες - κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στην Κίνα.
Πέραν της προσωπικής χρήσης -με τις κατάλληλες πτητικές άδειες- από τους πολύ εύπορους αυτού του πλανήτη, το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Xpeng AeroHT μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικές υπηρεσίες - όπως ως όχημα άνεσης επέμβασης σε ατυχήματα.


Η κατασκευή αποτελείται από δύο διαφορετικές μονάδες. Η κάτω μονάδα, που χρησιμοποιείται για την κίνηση στο έδαφος, περικλείει την άνω μονάδα που περιλαμβάνει τον πτητικό μηχανισμό. Ο θάλαμος μπορεί να φιλοξενήσει έως 2 επιβάτες, και φυσικά έχει premium χαρακτηριστικά.
Η Xpeng AeroHT έχει εμπειρία 10 ετών στην κατασκευή ιπτάμενων οχημάτωων χαμηλού υψομέτρου. Είναι μία από τις παγκόσμιες πρωτοπόρους της επέκτασης του ιπτάμενου αυτοκινήτου και το ‘Land Aircraft Carrier’ είναι ειδικά σχεδιασμένο για να διευκολύνει τους ιδιώτες να χειρίζονται μια ιπτάμενη μηχανή.
Το 2022 η κινεζική εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση του πρωτοτύπου του ‘Land Aircraft Carrier’, που ζυγίζει σχεδόν 2 τόνους, μετά από χρόνια έρευνας και εξέλιξης. Τώρα η Xpeng AeroHT έχει μπει στη φάση της προ-παραγωγής του, ενόψει της μαζικής παραγωγής - όσο μαζικής μπορεί να είναι για ένα όχημα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.


Μέχρι τη μαζική παραγωγή, ωστόσο, μπορεί να δεχθεί ορισμένες διαφοροποιήσεις στο σχεδιασμό του σε σχέση με το φουτουριστικό, cyber, αιχμηρό έκθεμα της φετινής CES - το οποίο, κατά την Xpeng, θυμίζει 'σεληνιακό εξερευνητικό όχημα'.
Τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα το ‘Land Aircraft Carrier’ κινείται ηλεκτρικά. Απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα, και στον αέρα δύναται να πετά αυτόνομα, στον “αυτόματο πιλότο”, είτε χειροκίνητα. Η πτήση είναι χαμηλή, πάνω από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και άλλα εμπόδια, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Όταν βρίσκεται στο έδαφος, οι έλικες και οι βραχίονές του αναδιπλώνονται μέσα στο αμάξωμα, πίσω από το θάλαμο των επιβατών, διαμορφώνοντας ένα εντυπωσιακό supercar. Η Xpeng Motors δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στις 200 χιλιάδες ευρώ.
Πηγή: carandmotor.gr
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση