Η «αβάσταχτη ελαφρότητα» των Αυτοδιοικητικών εκλογών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 07:46 Η «αβάσταχτη ελαφρότητα» των Αυτοδιοικητικών εκλογών (φώτο αρχείου)

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η είδηση ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία και επιχειρηματίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, θέλει να κατέβει για υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων.

Το γεγονός ότι η είδηση ήρθε τόσο ξαφνικά δημιούργησε εύλογα σε πολλούς το ερώτημα τί λόγο έχει ένας άνθρωπος σαν τον κ. Παπαϊωάννου να ενδιαφέρεται να εντάξει στο πολυάσχολο πρόγραμμά του και την ενασχόληση με τα κοινά…

Πληροφορίες αναφέρουν (χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί) ότι το όλο θέμα ξεκίνησε με αφορμή τα παράπονα που έχει ο μεγαλομέτοχος για το γήπεδο της ομάδας από Δήμο και την Περιφέρεια.

Με απλά λόγια δηλαδή ο κ. Παπαϊωάννου κατεβαίνει για δήμαρχος ( ; ) επειδή δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του από τον σημερινό Δήμαρχο ή/και τον Περιφερειάρχη;

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι ψίθυροι που αναφέρουν ότι ο κ. Παπαϊωάννου θα ζητήσει από στελέχη του σημερινού δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου να τον ακολουθήσουν.

Ο μόνος που φαίνεται να μην ιδρώνει το αφτί του από τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος το μόνο που σχολίασε είναι ότι «Ο κάθε δημότης, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τεθεί στην κρίση των πολιτών και να δοκιμαστεί στα κοινά». Άλλωστε όπως ο ίδιος είπε έχει ακόμα έργο σχεδιασμένο από καιρό που θέλει να υλοποιήσει προτού επέλθει το τέλος της τετραετίας, και βάσει των πεπραγμένων του θα ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των δημοτών.

Και είναι επόμενο ότι ο δήμαρχος θα είχε αυτή τη στάση. Ειδικά όταν κατά την πρόσφατη δημοσκόπηση ο ίδιος και η ομάδα του φέρονται να διατηρούν στο ακέραιο την αποδοχή των ανθρώπων που τους εξέλεξαν και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.. Όλοι ξέρουμε άλλωστε πως… ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ενασχόληση με τα κοινά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ακριβώς ως τέτοια από όλους. Χρειάζεται γερές πολιτικές βάσεις, θέσεις και πρόγραμμα. Χρειάζεται μια δυνατή και πολυάριθμη ομάδα που να μπορεί να διοικήσει έναν ολόκληρο δήμο και αυτό σαν διαδικασία παίρνει χρόνο και δεν μπορεί να είναι μια απόφαση της στιγμής.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος όμως δεν είναι μήνες με δυνατές ειδήσεις. Με λίγη υπομονή το τοπίο θα ξεκαθαρίσει για όλους - καλώς εχόντων των πραγμάτων – από το Φθινόπωρο.

Μέχρι τότε, όλοι εμείς στο LamiaReport θα συνεχίσουμε να έχουμε τις "κεραίες ανοιχτές" και ...εις το επανιδείν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση