Από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στον ανασχηματισμό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 20:06 Από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στον ανασχηματισμό

Τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης αντικατέστησαν τις τελευταίες ημέρες το βασικό αφήγημα που διακινούνταν για πρόωρες εκλογές, με το επιχείρημα ότι, από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει σε εκλογές σε μερικούς μήνες, θα έπρεπε να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Μπορεί χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να δήλωσε στο briefing ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί ανασχηματισμού», τα σενάρια όμως δε φαίνεται να σταματούν, προσδιορίζοντάς τον χρονικά για το Σεπτέμβριο, μαζί με την… έναρξη των σχολείων.

Σύμφωνα με "Το Βήμα", «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει στον ενδεδειγμένο χρόνο να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις», προσδιορίζοντας μάλιστα τους υπουργούς που είναι «οι αδύναμοι κρίκοι» στην κυβέρνηση. Κατά την εφημερίδα, τα πρόσωπα που φέρονται να μετακινούνται είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Αναφορικά τώρα με τα πρόσωπα που θα τους αντικαταστήσουν, αξίζει να τονίσουμε την επισήμανση του "Βηματοδότη" πως «δεν είναι λίγοι βουλευτές της ΝΔ που λένε ότι πρέπει να υπάρξει αντικατάσταση αρκετών εξωκοινοβουλευτικών κυρίως υφυπουργών αλλά και υπουργών που δεν έχουν αποδώσει».

Αναμφίβολα πάντως, η όποια απόφαση του Πρωθυπουργό θα πρέπει να σταθμίσει τις αναμενόμενες καραμπόλες που προκαλούνται συνήθως στους ανασχηματισμούς και, ειδικά ενόψει των προσεχών εκλογών, μπορεί να οδηγήσουν σε εκπλήξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση