Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 16:32 Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ;

Σενάρια και συζητήσεις για τη δημιουργία ενός κόμματος που θα καλύψει τον πολιτικό χώρο στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας γίνονταν στο παρελθόν, γίνονται σήμερα και σίγουρα το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, επισπεύδει τις εξελίξεις.

Ο χώρος αυτός στις εκλογές του 2019, καλύφθηκε εν μέρει από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που μπήκε στο Κοινοβούλιο με 3,70% και 10 βουλευτές, αφήνοντας εκτός τη Χρυσή Αυγή η οποία συγκεντρώνοντας 2,93% δεν κατάφερε, για 0,07%, να μπει στη Βουλή.

Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται έκτοτε, δείχνουν πως υπάρχει πολιτικός χώρος στον οποίο μπορούν να διεκδικήσουν ψήφους πολλοί μνηστήρες. Από το ακραίο κόμμα του άλλοτε υπαρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Κασιδιάρη, που δείχνει δυνατότητες εισόδου στη Βουλή, μέχρι την Ελληνική Λύση, που φαίνεται ικανή να αυξήσει αισθητά τις δυνάμεις της, ιδίως σε περιοχές της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Και από το νεοιδρυθέν κόμμα των Τζήμερου Μπογδάνου Κρανιδιώτη μέχρι το νέο κόμμα που μαθαίνουμε πως ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, όπου συμμετέχει και ο πρώην γαλάζιος βουλευτής της Φθιώτιδας, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Θα τα καταφέρουν τα σχήματα αυτά, να περάσουν το κατώφλι του 3% και να μπουν στη Βουλή ή η προεκλογική πόλωση θα τα οδηγήσει στη συρρίκνωση; Το γεγονός, πάντως, της απομάκρυνσης των πρόωρων εκλογών δίνει στις κινήσεις αυτές το πλεονέκτημα του επαρκέστερου χρόνου, προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειες συγκρότησης ψηφοδελτίων και καθόδου, τελικά, στις εκλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση