Τι θα γίνει με την ημερομηνία των εκλογών μετά την τραγωδία στα Τέμπη;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 20:20 Τι θα γίνει με την ημερομηνία των εκλογών μετά την τραγωδία στα Τέμπη;

Το ερώτημα αν η τραγωδία στα Τέμπη ανατρέπει την πορεία προς τις εκλογές έχει αρχίσει δειλά να τίθεται σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία όσο ξετυλίγεται το μέγεθος της καταστροφής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το iefimerida, κανείς δεν μπαίνει σε μια τέτοια συζήτηση, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει προβληματισμός σε κυβερνητικά στελέχη. Ουδείς συνεργάτης του πρωθυπουργού τολμά αυτή την ώρα να του απευθύνει μια τέτοια ερώτηση, καθώς όλη η προσοχή και η ενέργεια, όπως σημειώνουν, είναι στραμμένη στη φροντίδα των τραυματιών, στη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και στη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Το σίγουρο είναι πως ο προγραμματισμός που υπήρχε για το επόμενο δεκαήμερο τίθεται εν αμφιβόλω. Την Παρασκευή υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με βασικό θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Με τη χώρα να βρίσκεται σε εθνικό πένθος μέχρι και την Παρασκευή, πολύ δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι αυτή η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί. Το κλίμα, άλλωστε, τις επόμενες ημέρες θα είναι βαρύ και η θλίψη θα απλωθεί σαν πέπλο πάνω από όλα τα γεγονότα.

Ο Οικονόμου είχε προαναγγείλει ανακοινώσεις για εκλογές την Παρασκευή 3 Μαρτίου

Ας σημειωθεί ότι σε σχετική ερώτηση στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το εάν το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής 3 Μαρτίου είναι το τελευταίο και για το πόσες ενημερώσεις θα κάνει ο ίδιος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι στο υπουργικό της Παρασκευής θα δίνονταν οι απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα, προαναγγέλλοντας έτσι την ανακοίνωση των αποφάσεων σχετικά με τις εκλογές.

«Στο υπουργικό της Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις σας για όλα αυτά τα ερωτήματα», είχε δηλώσει λακωνικά.

Μπορούν να ανακοινωθούν εκλογές στις 9 Μαρτίου;

Μετά τις τραγικές εξελίξεις με το πολύνεκρο δυστύχημα, πολλοί εκτιμούν ότι η προκήρυξη των εκλογών είναι δύσκολο να γίνει στις 9 Μαρτίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι πιθανό όλα να μετατεθούν δύο εβδομάδες αργότερα και οι εκλογές να διεξαχθούν στις 23 Απριλίου, αντί στις 9 του μήνα όπως είναι ο μέχρι τώρα σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου.

Με δεδομένο ότι στις 16 Απριλίου είναι το Πάσχα και στις 30 του μήνα είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, η μόνη ελεύθερη ημερομηνία εντός του μήνα για να στηθούν οι κάλπες είναι η 23η Απριλίου. Με την προοπτική αυτή, ενδεχόμενες δεύτερες κάλπες θα μπορούσαν να στηθούν στα τέλη Μαΐου, αφού την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές.

Διαφορετικά θα πρέπει να υπάρξει ριζικός ανασχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης και θα αρχίσει η αναζήτηση ημερομηνιών εντός του Μαΐου. Πρόκειται για ένα πιθανό σενάριο, χωρίς ωστόσο να έχει μιλήσει κανείς με τον πρωθυπουργό για να είναι σε θέση να γνωρίζει τις σκέψεις του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση