Ο γιατρός της αλληλεγγύης, του περιβάλλοντος και της φιλοζωίας στο πλευρό του Θύμιου Καραΐσκου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 14:24 Ο γιατρός της αλληλεγγύης, του περιβάλλοντος και της φιλοζωίας στο πλευρό του Θύμιου Καραΐσκου

Ο γιατρός της αλληλεγγύης, του περιβάλλοντος και της φιλοζωίας, ο Παναγιώτης Στασινός, με συνεχή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων επί δεκατρία χρόνια, διεκδικεί στο πλευρό του Θύμιου Καραΐσκου και του συνδυασμού του "Λαμία Περήφανη Πόλη" και πάλι την ψήφο των δημοτών "ώστε την επόμενη θητεία να ολοκληρωθεί το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει και φιλοδοξεί να φέρει τη Λαμία στη θέση που της αξίζει".

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παναγιώτης Στασινός παρουσιάζει το βιογραφικό του, την επαγγελματική, την κοινωνική και πολιτική του δραστηριότητα αναφέροντας αναλυτικά:

"Φίλες και φίλοι 

Γνωριζόμαστε πολύ καλά, αφού έχουμε κτίσει μαζί μια σχέση εμπιστοσύνης, για 13 ολόκληρα χρόνια.

Σ´αυτά τα χρόνια, ως δημοτικός σύμβουλος, έχω καταθέσει, μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πολλές προτάσεις με εφικτές λύσεις, για κάθε θέμα του δήμου μας.

Με γνωρίσατε ως ενεργό πολίτη στους κοινούς μας αγώνες για το περιβάλλον, την προστασία και την ανάδειξη των ελεύθερων δημοσίων χώρων, την βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διοίκηση του δήμου καθώς και για την αρωγή και κοινωνική δικαιοσύνη στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Με γνωρίσατε τελευταία ως αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής που, από κοινού με το δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο, αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την Υγειονομική κρίση που μας έπληξε. Αυτή την εμπιστοσύνη επιθυμώ να ανανεώσετε για τα επόμενα χρόνια. Στις εκλογές ζητώ να με τιμήσετε πάλι με την ψήφο σας ώστε την επόμενη θητεία να ολοκληρωθεί το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει και φιλοδοξεί να φέρει τη Λαμία στη θέση που της αξίζει".

Ο Παναγιώτης Στασινός παραθέτει ακόμα το, ομολογουμένως, πλούσιο βιογραφικό του:

"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λαμία. Από μικρός κατάλαβα την αξία της προσφοράς στην κοινωνία έχοντας ως εξαίρετα παραδείγματα τους γονείς μου. Ο πατέρας μου ο Σταμάτης, καθηγητής Σωματικής Αγωγής παλαιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λαμίας - ο θρυλικός ‘’Νταμάτας’’, ασχολήθηκε για χρόνια με την αναβάθμιση του αθλητισμού στη Λαμία και συμμετείχε σε κάθε προσπάθεια για δημιουργία και στήριξη συλλόγων και σωματείων ποδοσφαίρου, στίβου, βόλεϊ κλπ.

Η μητέρα μου η Χαρίκλεια, επίσης καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής, πέρα από την συμμετοχή της στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης ως πρώην μαθήτρια της Δώρας Στράτου ήταν ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας έχοντας τεράστια αγάπη για την Ελληνική Παράδοση στον χορό και το τραγούδι. Αποφοίτησα ως αριστούχος από το 1ο Λύκειο Λαμίας και στη συνέχεια σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως ιατρός μονάδων εκστρατείας στον Έβρο για ένα χρόνο και ολοκλήρωσα την θητεία μου ως ιατρός της Στρατονομίας και της Προεδρικής Φρουράς στην Αθήνα. Μετά την εξειδίκευσή μου ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΚΑΤ, στο σταυροδρόμι των επιλογών για το μέρος που θα ζήσουμε με τη σύζυγό μου Έφη Γρίβα, φιλόλογο και πρώην Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, επιλέξαμε τη Λαμία ως τόπο να δραστηριοποιηθούμε επαγγελματικά και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας (ένα αγόρι και ένα κορίτσι, φοιτητές σήμερα 22 και 21 ετών). Στην απόφασή μας έπαιξαν τότε καθοριστικό ρόλο η σχέση εργασίας που είχα για 5 χρόνια στο Αγροτικό Ιατρείο Μελιταίας, στο Κέντρο Υγείας Δομοκού και στο Νοσοκομείο Λαμίας (Χειρουργική και Ορθοπαιδική κλινική), κυρίως όμως η μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας.

Σήμερα ασκώ την ιατρική διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο στη Λαμία, έχω εξειδικευτεί στις νόσους του Μεταβολισμού των Οστών και στην Οστεοπόρωση καθώς και στις Αθλητικές Κακώσεις. Εργάζομαι ως επιστημονικός υπεύθυνος στο Ορθοπαιδικό Ιατρείο του πολυιατρείου ΙΑΣΗ και του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών ενώ παράλληλα ασκώ καθήκοντα Ιατρού Εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις και υπηρεσίες στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών και έχω συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές διεθνείς εργασίες.

Υπήρξα:
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (1999-2002).
Ιδρυτικό μέλος στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας και αντιπρόεδρος για δύο θητείες.
Δωρητής οργάνων στο Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων από το 2002.
Μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας P.F.C.Lamia που εκπροσώπησε τη Λαμία σε τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα 5χ5.
Μέλος του Σκακιστικού Συλλόγου Λαμίας με πολύχρονη αγωνιστική παρουσία σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες σκακιού.
Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ) (από το 2013).
Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας το 2009 με τους Οικολόγους Πράσινους.
Συντονιστής-εθελοντής, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λαμιέων (2012-2014).
Συντονιστής-εθελοντής, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, στην εθελοντική ομάδα ιατρών στην υποδοχή των προσφύγων πολέμου, στη δομή του Κέντρου Φιλοξενίας στις Θερμοπύλες (2016).
Αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας για τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (2010-2015-2019).
Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαμιέων για τρείς θητείες (2010-2015-2019).
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοϊδρυθέντα Φορέα ‘’Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας Αναπτυξιακή Ο.Τ.Α’’.
Μέλος του κόμματος ‘’Οικολογία’’.
Αντιδήμαρχος Δήμου Λαμιέων υπεύθυνος  Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης,  προστασίας Γ’ Ηλικίας, προστασίας παιδικής ηλικίας, εποπτείας και λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, Ισότητας Φύλων, λειτουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου και φροντίδας αδέσποτων ζώων.Ως υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας διαχειρίστηκα, από κοινού με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων, αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση του Covid-19 που έπληξε και την περιοχή μας για δύο  χρόνια

Σήμερα συμμετέχω στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 στηρίζοντας τον δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο και ευελπιστώ να με τιμήσετε πάλι με την ψήφο σας ώστε την επόμενη θητεία να ολοκληρώσουμε μαζί το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει και φιλοδοξεί να φέρει τη Λαμία στη θέση που της αξίζει".

Τέλος, ο Παναγιώτης Στασινός καταθέτει την πλήρη δραστηριότητα του ως δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2010-2019 (https://old.lamia.gr/el/tracker-drastiriotites-dim-sym/614?order=title&sort=asc&page=16) καθώς και τον απολογισμό  πεπραγμένων του συνδυασμού “Λαμία στο Κέντρο” την περίοδο 2019-2023 (https://lamiastokentro.blogspot.com/2023/04/2019-2023.html).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση