Δημήτρης Μπεσλεμές: «Η Λαμία είναι Περήφανη Πόλη»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 07:36 Δημήτρης Μπεσλεμές: «Η Λαμία είναι Περήφανη Πόλη»

Ο Δημήτρης Μπεσλεμές είναι Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Διατηρεί τεχνικό γραφείο από το 2007 και δραστηριοποιείται σε ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Για τρία χρόνια διετέλεσε Ειδικός Τεχνικός Σύμβουλος στη Νομαρχία Φθιώτιδας. Η ενασχόλησή του με τα κοινά  ξεκίνησε από το 2011 όταν εξελέγη Πρόεδρος της Τ.Κ Δαμάστας, ενώ στις εκλογές του 2019 ήταν ο πρώτος σε ψήφους εκλεγέντες στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο με τον συνδυασμό «Περήφανη Πόλη»  του Ευθύμιου Καραϊσκου και νυν Δημάρχου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε τη θέση του άμισθου Αντιδημάρχου στον τομέα της Ενέργειας και Φυσικών Πόρων αλλά και του Αντιδημάρχου Νέων Τεχνικών Έργων & Υποδομών, Βιώσιμης Κινητικότητας, Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Φυσικών Πόρων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Μπεσλεμές στο LamiaReport  παρουσίασε τους λόγους που τον οδήγησαν στην εκ νέου υποψηφιότητά του ως Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό του κ. Ευθύμιου Καραϊσκου «Περήφανη Πόλη»

LR: κ. Μπεσλεμέ, θα θέλαμε επιγραμματικά να μας δώσετε το στίγμα της υποψηφιότητάς σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

ΑΠ: Η θητεία μου την περασμένη τετραετία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων αποτέλεσε μια έντονη εμπειρία, έναν βιωματικό τρόπο κατάκτησης των ιδιαιτεροτήτων του πολιτικού στίβου.

Μέσα απ’ τους ρόλους και τις θέσεις ευθύνης που κλήθηκα να αναλάβω σε επιτροπές και γνωμοδοτικά όργανα μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω όλους τους σχεδόν τους χώρους και τα αντικείμενα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου, να καταλάβω τις ανησυχίες και ανάγκες των συμπολιτών μου, να συνεργαστώ με τους εργαζόμενους του Δήμου ανά θεματικό τομέα, με κυριότερο αυτόν των Τεχνικών Έργων, στον οποίο τοποθετήθηκα μόλις τον τελευταίο χρόνο, θέτοντας τα θεμέλια ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ξανά υποψήφιος: Για να ολοκληρωθεί ό,τι έμεινε «ημιτελές» και να «ανεργερθεί» ό, τι σχεδιάστηκε επί χάρτου.

LR: Γιατί πάλι με τον Θύμιο Καραϊσκο;

ΑΠ: Μεταξύ των αρετών που πρέπει να κοσμούν το ήθος ενός πολιτικού είναι η συνέπεια, η σταθερότητα, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός. Ως εκ τούτου:

Μένω συνεπής στο πολιτικό πρόγραμμα της «Περήφανης Πόλης».

Παραμένω σταθερός στις ιδεολογικές μου καταβολές και τους ανθρώπους της ομάδας μας, δίχως περισπασμούς.

Είμαι ειλικρινής σε κάθε πρόκληση απολογισμού της περασμένης τετραετίας.

Σέβομαι τα πρόσωπα που με εμπιστεύτηκαν όπως ο Θύμιος Καραίσκος και με ενέταξαν εξ αρχής στην ομάδα τους.

LR: Η ιδιότητά σου, Ως Πολιτικός Μηχανικός, νομίζεις ότι φαίνεται χρήσιμη στο Δήμο;

ΑΠ: Το Τεχνικό κομμάτι ενός Δήμου αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς άξονες λειτουργίας και εξέλιξής του. Παρότι κλήθηκα να αξιοποιήσω τις τεχνικές γνώσεις του αντικειμένου μου σε σύντομο/ μικρό χρονικό διάστημα, από τη θέση του  Αντιδημάρχου Νέων Τεχνικών Έργων Υποδομών, Βιώσιμης Κινητικότητας, Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Φυσικών Πόρων, αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας  και Δημοτικής Ενότητας , μου δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιήσω έργο.

Μεταξύ αυτών το σχέδιο Ανάπλασης της Νότιας Λαμίας, το έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τους "έξυπνους" σηματοδότες και "έξυπνες" διαβάσεις, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω του επόμενου ΕΣΠΑ, το μεγαλόπνοο σε βάθος τριετίας  έργο της Ανάπλασης του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, η κατασκευή των κυκλικών κόμβων στην οδό Βασιλικών και Αθηνών, η ολοκλήρωση του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση των πλατειών Ελευθερίας, Διάκου και Λαού...

LR: Η Λαμία είναι τελικά «Περήφανη Πόλη»;

ΑΠ: Η Πόλη σίγουρα άλλαξε εικόνα.  Φαίνεται προς το καλύτερο. Η εικόνα, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί. Παραμένουν αρκετά αυτά που πρέπει να γίνουν. Οραματίζομαι μια Λαμία, με ποιότητα ζωής των κατοίκων, πόλο έλξης επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Όπως και να ‘χει η Λαμία είναι περήφανη πόλη για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσης.

LR: Κατά τη γνώμη σας, τι χρειάζεται ακόμη να γίνει;

ΑΠ: Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, απαιτούνται τα εξής:

  • Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, διαμορφώνοντας μια πόλη καθαρή τόσο με καλό-συντηρημένους δρόμους και πεζοδρόμια.
  • Να παρέχουμε υποδομές για τους ηλικιωμένους (διαβάσεις πεζών, παγκάκια σε στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ΚΑΠΗ κ.ά), για τα παιδιά (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Παιδικούς Σταθμούς), τους ελεύθερους επαγγελματίες – καταστηματάρχες, τους αθλούμενους της πόλης.
  • Να αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, μέσω ανάπλασης και προβολής των νεοκλασικών κτιρίων του.
  • Δεδομένων της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων των Δήμων, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε όλη την τεχνογνωσία και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για αναζήτηση πόρων, προκειμένου να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε τα απαραίτητα έργα ανάπτυξης, όπως πόρους ΕΣΠΑ, Εθνικούς πόρους μέσω Υπουργείων και Περιφέρειας.
  • Να σκύψουμε με σοβαρότητα και καθαρές λύσεις στο θέμα των Ρομά, για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει στα πρώτα βήματα προκειμένου να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη λύση για όλες τις πλευρές.
  • Να εκμεταλλευτούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, όπως τη γεωθερμία, τις ιαματικές πηγές (για τις οποίες διαχρονικά γίνεται συζήτηση αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα), την ΒΙΠΕ, το ΑΕΙ και την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ώστε να αναπτύξουμε τον τόπο, να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας και να συγκρατήσουμε τους κατοίκους στον τόπο καταγωγής τους.

LR: Κλείνοντας, αυτή τη συνέντευξη, θα ήθελα να μου επισημάνετε τα «δυνατά σημεία» της υποψηφιότητάς σας.

ΑΠ: Γνώση, εμπειρία, διάθεση, αγάπη… Νομίζω ότι μάκρυνα πολύ τον κατάλογο. Οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους θα με αξιολογήσουν και θα αποφανθούν για το αν υπάρχουν τελικά «δυνατά σημεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση