Λεβαδειακός - ΠΑΟ: Απαραίτητη η χρήση των δακρυγόνων σύμφωνα με την αστυνομία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 09:48 Λεβαδειακός - ΠΑΟ: Απαραίτητη η χρήση των δακρυγόνων σύμφωνα με την αστυνομία

Δύο τραυματίες και δέκα προσαγωγές από τα παρατράγουδα του αγώνα…

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (3/1) στη Λιβαδειά μετά τη σύγκρουση των ΜΑΤ με οπαδούς του Παναθηναϊκού πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του «τριφυλλιού» με τον τοπικό Λεβαδειακό.

Η παρατεταμένη χρήση δακρυγόνων, δημιούργησε επικίνδυνη ατμόσφαιρα για τους 4.500 φιλάθλους, που σύμφωνα και με την αστυνομία, είχαν  συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τον κακό χαμό, μόνο δύο άτομα τραυματίστηκαν κι αυτά γιατί προσπάθησαν στο ημίχρονο να υπερπηδήσουν τα κάγκελα!

Σύμφωνα πάντα με το επίσημο ανακοινωθέν, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση πριν την έναρξη του παιχνιδιού από 200 περίπου άτομα που από τα συμφραζόμενα εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν είχαν εισιτήριο και προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο.

Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει πως σε ένα παιχνίδι με απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων βρέθηκαν 2.500 φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες, εκ των οποίων η συντριπτική τους πλειοψηφία, οργανωμένοι όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

Τέλος η αστυνομία ενημερώνει για 10 προσαγωγές και ότι την έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Λιβαδειάς.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Απογευματινές ώρες σήμερα, Τρίτη 03-01-2023, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ», που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, από ομάδα περίπου -200- ατόμων, εκδηλώθηκε επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκτός του γηπέδου, με ρίψη αντικειμένων (πέτρες, κροτίδες, μπουκάλια κ.λ.π.).

Οι αστυνομικοί, με χρήση των αναγκαίων, ενδεδειγμένων μέσων, κατάφεραν να τους απωθήσουν, ενώ στο γήπεδο εισήλθαν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων.

Στο ημίχρονο του αγώνα, ομάδα περίπου -50- ατόμων, επιτέθηκε απρόκλητα και με σφοδρότητα σε αστυνομικές δυνάμεις, εκτός του γηπέδου, βάζοντας φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και σπρώχνοντας αυτόν προς τους αστυνομικούς, ενώ παράλληλα έριπταν πέτρες και έκαναν χρήση φωτοβολίδων ευθείας βολής προς αυτούς.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις, μετά από συντονισμένες ενέργειες, έγινε εκ νέου χρήση των αναγκαίων, ενδεδειγμένων μέσων, εκτός του γηπέδου, με σκοπό την απώθηση των ατόμων και την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.

Δύο εκ των φιλάθλων, στο ημίχρονο του αγώνα, στην προσπάθειά τους να υπερπηδήσουν σιδερένια κιγκλιδώματα και να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου, τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο της περιοχής, για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Τον αγώνα παρακολούθησαν -2.000- φίλαθλοι του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ και -2.500- φίλαθλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, οι οποίοι αποχώρησαν ομαλά από το γήπεδο.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποιήθηκαν συνολικά -10- προσαγωγές, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση