Ο Ολυμπιακός τιμώρησε τα λάθη της καλής Λαμίας με 4-0

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 08:14 Ο Ολυμπιακός τιμώρησε τα λάθη της καλής Λαμίας με 4-0

Πολύ καλή από τη μέση και μπροστά η ομάδα της Φθιώτιδας μπορούσε και άξιζε γκολ στο Καραϊσκάκη και ένα καλύτερο αποτέλεσμα…

Με μεγάλο σκορ όπως μας συνήθισε στα μεγάλα παιχνίδια της Ευρώπης ο Ολυμπιακός υπέταξε στην έδρα του τη Λαμία με 4-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Θα μπορούσαμε να λέγαμε ότι το τελικό σκορ είναι μαγική εικόνα όχι γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και αποτελεσματικός, ίσα ίσα θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ (είχε δοκάρι), αλλά γιατί η Λαμία δικαιούταν σίγουρα κάποιο ή κάποια γκολ. Με 8 τελικές σε μια μεγάλη έδρα εκ των οποίων οι 4 κλασικές και ένα γκολ που δε μέτρησε ως οφσάιντ για μερικά εκατοστά (μπήκαν οριακά οι γραμμές στο VAR), σίγουρα άξιζε ένα άλλο αποτέλεσμα.

Ωστόσο αμυντικά έδειξε αδυναμίες για αυτό αδίκησε την γενικά πολύ καλή της εμφάνιση στα 60 λεπτά του παιχνιδιού

Με μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το νικηφόρο ματς με τον Άρη παράταξε  τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος, καθώς τη θέση του τιμωρημένου Σιμόν, πήρε ο Βασιλαντωνόπουλος, διατηρώντας το 4-2-3-1 που ουσιαστικά γινόταν 4-4-2 σε θέση άμυνας.

Το πρώτο μέρος

Ιδιαίτερα χορταστικό ήταν το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός σε αντίθεση με τη Λαμία που έκλεισε το 45λεπτο με 4 κλασικές ευκαιρίες!

Η πρώτη φάση πάντως ανήκει στους ερυθρόλευκους με τον Μπιέλ να βγαίνει τετ α τετ από τη θαυμάσια πάσα του Φορτούνη αλλά να πλασάρει άουτ.

Η συνέχεια όμως ανήκε στη Λαμία με τον Καρλίτος να βλέπει στο 10’ και στο 11’ τον Πασχαλάκη (στη 2η περίπτωση περισσότερο μεσολάβησε ο Ντόη) να του λένε όχι. Στη 2η φάση η Λαμία κέρδισε μάλιστα κόρνερ που εκτέλεσε ο Καρλίτος και η μπάλα έφτασε από σπόντα στο Μαρτίνεθ που εντελώς αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά άστοχα!

Στο 15΄ πάλι ο Καρλίτος έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, έχασε όμως τις κόντρες και μαζί την ευκαιρία για κάτι καλό.

Και εκεί που η φιλοξενούμενη ομάδα έδειχνε έτοιμη για τη ζημιά, ήρθε ένα σφύριγμα του Ζαμπαλά που γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε ένα φάουλ στον Ολυμπιακό. Το εκτέλεσε στο 17' έξυπνα ο Φορτούνης και σαν σε προπόνηση ο Μασούρας άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους στο 32’ πάλι από το πουθενά. Ο Κίνι σέντραρε ανενόχλητος από αριστερά, ο Σαραμαντάς έδωσε ύψος στην μπάλα με κεφαλιά, ο Παύλοβετς έδιωξε επίσης με το κεφάλι στα τυφλά, στρώθηκε όμως στον Φορτούνη που σφράγισε τη σποιυδαία εμφάνισή του στο παιχνίδι με όμορφο σουτ - γκολ και 2-0.

Σε αυτό το σημείο και με τους παίκτες της Λαμίας να τα έχουν χαμένα λίγο έλειψε ο Μπίελ να βάλει και τρίτο γκολ στο 35’, μπλόκαρε όμως ο Κοσέλεφ.

Ευτυχώς το σάστισμα πέρασε και στο 41’ η Λαμία ξαναπλησίασε στο γκολ. Ο Μαρτίνεθ έβγαλε πολύ όμορφα δεξιά στο Βασιλαντωνόπουλο που γύρισε ευθύβολα με δύναμη στην καρδιά της μικρής περιοχής. Εκεί ο Πασχαλάκης μόλις που πρόλαβε στα πόδια του Τσιλούλη, ενώ και τον Μαρτίνεθ πρόλαβε ο Καμαρά κι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο Φορτούνης είχε και την τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος καθώς δεν πρόλαβε να πλασάρει προς την εστία του Κοσέλεφ στο 45’+1.

Η επανάληψη

Όσο και αν η εικόνα της Λαμίας από τη μέση και μπροστά ήταν άκρως ικανοποιητική, στα μετόπισθεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα που έπρεπε να διορθωθούν με κάποιες κινήσεις στην επανάληψη.

Έτσι έβαλε στο παιχνίδι το Λόνγκο στη θέση του Τσιλούλη, βάζοντας τον Ιταλό δίπλα στον Καρλίτος και γυρίζοντας πιο πίσω τον Σλίβκα και τον Μούλα αντί του Μαρτίνεθ στη δεξιά μεσαία γραμμή.

Πράγματι η εικόνα βελτιώθηκε και ανασταλτικά και οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν την πρώτη τους απειλή στο 50' με σουτ του Λόνγκο άουτ.

Στο 52’ ο διαιτητής δεν είδε το φάουλ πάνω στον Λόνγκο από τον Ελ Κααμπί και ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα και είδε τον Μαροκινό να μην μπορεί να νικήσει τον Κοσέλεφ με σουτ.

Δύο λεπτά αργότερα η Λαμία έχασε νέα κλασική ευκαιρία. Σε κόρνερ του Καρλίτος, ο Λόνγκο έπιασε την κεφαλιά που σταμάτησε προ της γραμμής και με εξουδετερωμένο τον Πασχαλάκη ο Κίνι!

Στο 55’ ο Ζαμπαλάς κιτρίνισε αναίτια τον Σλίβκα σε μια φάση που του είχε γίνει φάουλ από παίκτη του Ολυμπιακού, ενώ η ατυχία χτύπησε ξανά στη Λαμία στο 61’. Σε εκείνο το λεπτό ο Λόνγκο σωριάστηκε ξαφνικά στο έδαφος έχοντας αισθανθεί πόνο στο διάφραγμα.

Στο διάστημα μέχρι να τον αντικαταστήσει ο Ακούνια, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν και τρίτο γκολ. Γύρισμα του Ροντινέι (μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο) που πέρασε από όλους όχι όμως και από τον Βασιλαντωνόπουλο που άθελα του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Με την ψυχολογία στο ναδίρ για τη Λαμία, ο Ολυμπιακός φάνηκε να παίζει για λίγο μόνος του και έχασε μεγάλη ευκαιρία με Μασούρα και Φορτούνη στο 65’ και Ελ Κααμπί στο 68’ με τον Κοσέλεφ να σώζει.

Στο 70’ η πάσα του Νούνιες την έκανε γκολ ο Καρλίτος αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Ισπανός για μερικά εκατοστά (χαρακτηριστικά εξετάστηκε για 3 λεπτά η φάση) και δεν μέτρησε τέρμα.

Το παιχνίδι βέβαια είχε κριθεί προ πολλού ο Ολυμπιακός με οικονομία δυνάμεων αλλά με καλή ψυχολογία, έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή του Κοσέλεφ απέναντι σε μια Λαμία που της είχε μείνει μόνο να κυνηγήσει το γκολ της τιμής, έχοντας την 8η τελική της στο παιχνίδι στο 80’ με σουτ του Ακούνια που έδιωξε δύσκολα ο Πασχαλάκης καθώς η μπάλα γκελάρισε.

Στο 85’ είχαμε το ντεμπούτο του Μάλτσι στη μεγάκη κατηγορία από πλευράς Λαμία, ενώ ο Φορτούνης στο 87’ σημάδεψε το δοκάρι του Κοσέλεφ, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του γηπέδου.

Στο 95’ ο Ελ Κααμπί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και το 4-0 υποχρεώνοντας σε μια βαριά ήττα την ομάδα της Λαμίας που δεν της άξιζε με βάση τη συνολική της εικόνα…

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (59’ Ροντινέι), Καμαρά, Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Κίνι, Μασούρας(73’ Καρβάλιο), Μπίελ (81’ Μπρίνιτς), Έσε (73’ Αλεξανδρόπουλος), Ρέτσος (59’ Φρέιρε), Ντόη

Στον πάγκο, Τζολάκης, Σκάρπα, Ελ - Αραμπί, Βρουσάι

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Παύλοβετς, Στάνκο, Νούνιες (81’ Τζανδάρης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (46’), Καρλίτος (85’ Μάλτσι), Τσιλούλης (46’ Λόνγκο, λ.τρ. 61’ Ακούνια)

Στον πάγκο, Νάγκι, Κορνέζος, Τσούκαλος, Λέικ.

ιαιτητές: Σπυρίδων Ζαμπαλάς, Βασίλειος Νικολακάκης, Ιωάννης Καραλής
4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση