Κορωνοϊός: Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων - Ένα στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 09:03 Κορωνοϊός: Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων - Ένα στη Φθιώτιδα Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Έτσι "απλώνονται" τα 254 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα - Ένα νέο κρούσμα στη Φθιώτιδα - Μεγάλη ανησυχία για πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα. Μεγάλη επίσης και σήμερα η διασπορά.

Για το πόσα είναι τα νέα κρούσματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 14.08.2020, ο ΕΟΔΥ. Πλέον, υπάρχει και η ανακοίνωση για το πού ακριβώς εντοπίστηκε ο κορωνοϊός.

Το κρούσμα που καταγράφεται στη Φθιώτιδα, είναι αυτό της 42χρονης Αλβανίδας, που διαμένει στην περιοχή της Αταλάντης και η οποία είχε επιστρέψει πρόσφτα από την Αλβανία (δείτε εδώ). Επίσης υπάρχει ένα ακόμη κρούσμα στη Βοιωτία, δύο στη Μαγνησία και έξι στη Λάρισα.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μέτρα που αφορούν τόσο στην Πάρο και την Αντίπαρο, όσο και στις Εκκλησίες ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και τον νομό Αττικής.

Η Αττική, λοιπόν, με βάση την ανακοίνωση για την γεωγραφική κατανομή είναι… ξανά στα κόκκινα, “αγγίζοντας” τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων, ενώ με 76 κρούσματα βρίσκεται πολύ ψηλά και η Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 254 νέων κρουσμάτων

Σήμερα, 14/8/2020, δηλώθηκαν 254 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

– 20 κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– 98 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 17 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
– 76 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας,
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών,
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, 6 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή,
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς,
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, 1 εκ των οποίων συνδέεται με γνωστή συρροή,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας,
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της ανησυχίας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα πως τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 254 νέα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, με τα συνολικά να είναι 6.632.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση