Τέσσερις θέσεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 11:35 Τέσσερις θέσεις για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Δομοκού

Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΣ…

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων, ανακοίνωσε ο Δήμος Δομοκού.

Οι θέσεις είναι ΥΕ Καθαριστές-στριες σχολικών μονάδων και οι τρεις (3) είναι μερικής απασχόλησης και η μία (1) πλήρους απασχόλησης για το διδακτικό έτος 2020 - 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν μόνο την συνημμένη αίτηση με αριθμό  ΣΟΧ 1/2020  και να την υποβάλουν  ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η αίτηση συμμετοχής, που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης της ανακοίνωσης στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος ήτοι από 25/8/2020 έως 27/8/2020.

Περισσότερα δείτε ΕΔΩ.

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο εσωτερικών

Διευκρινίσεις έδωσε το Υπουργείο εσωτερικών για τη  διαδικασία επιλογής του προσωπικού για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά τον υπολογισμό του χρόνου εμπειρίας για τη μοριοδότηση των συμμετεχόντων στις διαδικασίες πρόσληψης σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων των δήμων, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την αριθ. 50175/7-8-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (ΦΕΚ Β΄3324) όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 51938/18-8-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 50175/7-8-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (Β΄3324)» (ΦΕΚ Β΄ 3447), η εμπειρία βεβαιώνεται από τη σχολική επιτροπή του οικείου Δήμου στην οποία ο υποψήφιος έχει απασχοληθεί με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Στην περίπτωση που υποψήφιοι απασχολήθηκαν στο αντικείμενο πριν το 2011, προσκομίζουν βεβαιώσεις από το Διευθυντή της μονάδας στην οποία απασχολήθηκαν στην σχολική επιτροπή και η σχολική επιτροπή βεβαιώνει για το σύνολο της εργασίας.

Για τον υπολογισμό της διανυθείσας εμπειρίας επισημαίνεται ότι επίκειται η άμεση τροποποίηση της ως άνω ΚΥΑ ως εξής: πέραν των δέκα επτά μονάδων που δίδονται ανά μήνα, ανεξαρτήτως χρόνου απασχόλησης ή ανατιθέμενων αιθουσών, δίδεται μία μονάδα ανά αίθουσα, με ανώτατο όριο τις δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα.

(Ππχ για αριθμό αιθουσών 8 Μόρια: 17+8=25, αριθμός αιθουσών 16 Μόρια 17+16=33, αριθμός αιθουσών 18 Μόρια: 17+17=34).

Με στόχο τον ορθό υπολογισμό των μονάδων ανά υποψήφιο και ως εκ τούτου την ορθή κατάταξή τους στους πίνακες, καλούνται οι Δήμοι σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην υπό δημοσίευση ΚΥΑ, να προβούν αμελλητί στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση από τις οικείες σχολικές επιτροπές των βεβαιώσεων για την απόδειξη του κριτηρίου της εμπειρίας των επιπλέον μονάδων ανά ανατεθείσα αίθουσα.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να προβούν σε σχετική γνωστοποίηση της μεταβολής των όρων μοριοδότησης, με ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του δήμου και στο δημοτικό κατάστημα, ώστε οι υποψήφιοι να είναι ενήμεροι.

Τέλος, κατά το σκέλος που αφορά τη δήλωση προτίμησης των υποψηφίων για θέσεις μερικής ή πλήρους απασχόλησης (εφόσον προκηρύσσονται), σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα και για τις δύο κατηγορίες θέσεων, δηλώνοντας σειρά προτίμησης (1, 2). Στην περίπτωση αυτή συντάσσονται από το φορέα δύο διακριτοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων.

Για περισσότερες θέσεις στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, πατήστε ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση