Φθιώτιδα: «Καλή εβδομάδα» με καταλήψεις και τηλεκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 09:42 Φθιώτιδα: «Καλή εβδομάδα» με καταλήψεις και τηλεκπαίδευση

«Κρας-τεστ» Κυβέρνησης - Καταληψιών, θα είναι η 1η - ολόκληρη - εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς οι μαθητές επιμένουν στα αιτήματά τους με την Κυβέρνηση να θέτει σε εφαρμογή την τηλεκπαίδευση.

Στη Λαμία, μέχρι στιγμής, «στα κάγκελα» βρίσκονται οι μαθητές του 1ου και 4ου ΓΕΛ.

Στη Στερεά, έχουμε ακόμη εφτά σχολεία, όλα στην Εύβοια και συγκεκριμένα: ΓΕΛ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, ΓΕΛ ΚΥΜΗΣ, ΓΕΛ ΛΙΜΝΗΣ, ΓΕΛ ΣΚΥΡΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΜΝΗΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ και  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΥΡΟΥ, με τα αιτήματα να περιλαμβάνουν κι αυτό της τηλεκπαίδευσης, σύστημα που είναι άγνωστο - και περιμένουμε με αγωνία - για το αν και κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει. Και αν βέβαια μπορεί να αποκλειστούν οι μαθητές που κάνουν κατάληψη.

Τον περασμένο Μάιο σαφώς οι απαιτήσεις και η ύλη ήταν λιγότερη και η κατάσταση με - πολύ- καλή θέληση, ήταν διαχειρίσιμη. Τώρα με όλα τα μαθήματα στην αρχή και με τον κωρονοϊό σε έξαρση, κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει τι τον περιμένει.

Προβλήματα υπάρχουν, παρά το γεγονός ότι τα βιβλία έφτασαν στην ώρα τους (αυτά τα βιβλία που έχουμε τέλος πάντων) και το εκπαιδευτικό προσωπικό έχει καλύψει τα περισσότερα κενά από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι υπεράριθμες αίθουσες είναι στα αιτήματα σχεδόν όλων των υπό κατάληψη σχολείων στη χώρα. Και αν σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε 2 ή 3 παραπάνω μαθητές, στην πλειοψηφία των σχολείων η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ άσχημη εξαιτίας της έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η τηλεκπαίδευση αν και εφόσον μπορεί να φτάσει σε κάθε οικογένεια που έχει μαθητές, θα ήταν μια πρόσφορη λύση ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν και υποχρεωτικά κλειστές τάξεις, ακόμη και ολόκληρα σχολεία, λόγω κορωνοϊού.

Ενδεικτικά σε όλη τη χώρα έχουμε κλειστές αίθουσες σε 135 σχολικά συγκροτήματα εκ των οποίων τα 13 είναι κλειστά στο σύνολό τους.

Στη Στερεά Ελλάδα, κλειστές παραμένουν (μέχρι 8/10) οι τάξεις, Α΄ Γυμνασίου και η Γ’ Τάξη Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Τανάγρας.

Στη Θεσσαλία, κλειστά σχολεία έχουμε στην Ελασσόνα, στην Καλαμπάκα, στη Λάρισα και στα Τρίκαλα (7 σχολεία).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση