Στη Σκαμνιά Ολύμπου για… θεϊκή ιππασία στο χιονισμένο τοπίο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 19:53 Στη Σκαμνιά Ολύμπου για… θεϊκή ιππασία στο χιονισμένο τοπίο

Από τη μια τα άλογα Κεραυνός, Χιντάλκο, Κάρμεν και Παππούλης. Από την άλλη ο Όλυμπος και το χιονισμένο τοπίο… Στη μέση σανίδες, πέδιλα, άμαξες, άρματα και έλκηθρα.

Αν τα συνδυάσεις όλα τα παραπάνω τότε βγάζεις σαν αποτέλεσμα μια μοναδική, έως και αξέχαστη εμπειρία.

Κι αν οι περισσότεροι ενήλικες συνδυάζουν το χιόνι με προβλήματα, εκεί στους πρόποδες του Ολύμπου, στην Σκαμνιά συγκεκριμένα, μια ομάδα ενηλίκων την έχει συνδυάσει με… τη διασκέδαση.

Το larissanet.gr βρέθηκε στο Olympus Lodge εκεί όπου εδώ και αρκετό διάστημα δραστηριοποιείται μια επιχείρηση που έχει σαν βάση τις δραστηριότητες στο βουνό.

Ο Χρήστος και ο Αντώνης μας εξηγούν πως ότι έχουν κάνει το έπραξαν με ιδιαίτερο μεράκι και μόλις περάσει η πανδημία με τον κορωνοϊό περιμένουν πάλι τον κόσμο να επισκεφτεί το σημείο για να απολαύσει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα άλογα, παιχνίδια όπως το paintball, ωραία φαγητό και διαμονή σε έναν μαγευτικό ξενώνα.

Και όπως λένε οι ίδιοι: «Υπάρχει ένα βουνό «μαγικό» που το επέλεξαν οι Δώδεκα θεοί της ελληνικής μυθολογίας για μόνιμη κατοικία τους . Δεν γνωρίζουμε αν η μαγεία του βουνού ξεκίνησε πριν η μετά την παρουσία των θεών, αυτό που όμως ξέρουμε είναι πώς μέχρι και σήμερα γίνεται αντιληπτή και από τις «έξι αισθήσεις».

Αυτό το βουνό είναι ο Όλυμπος. Το μεγάλο ολόλαμπρο βουνό, το βουνό που λάμπει, και γέμισε με δέος τα μάτια και την ψυχή των πρώτων ανθρώπων.

Η κορυφή του, το ψηλότερο σημείο της Ελλάδος , αγγίζει τον ουρανό και χαρακτηρίζεται από σπάνια ποικιλομορφία ενώ οι πρόποδές του βουτάνε στο Αιγαίο.

Οι ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες μικροκλίματος, η πολύπλευρη γεωλογική του δομή, οι συνεχείς αλληλουχίες χρωμάτων και οι εναλλαγές στη βλάστηση και στα τοπία προκαλούν θαυμασμό σε κάθε ταξιδιώτη.

Το κάλεσμα της φύσης είναι έντονο, καθώς βρίσκεται σε απερίγραπτη έξαρση, και η αλληλεπίδρασή μαζί της ουσιαστική.

Με βάση αυτή την ουσία, μια παρέα νέων ονειρεύτηκε να δημιουργήσει ένα σπίτι – καταφύγιο ικανό να φιλοξενεί όλους εσάς που αναζητείτε το νέκταρ των θεών…

«Aν θέλεις γιάτρεμα να γιάνουν οι πληγές σου,

Έβγα ψηλά στον Όλυμπο, στον όμορφο τον τόπο

Αντρείοι ‘κει δεν αρρωστούν κι αρρώστοι αντρειώνον»…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση