Πλούσιο το πρόγραμμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 08:10 Πλούσιο το πρόγραμμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στη Λαμία

Ποιους συνάντησε τι υποσχέθηκε…

Στη Λαμία βρέθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και είχε πολλές συναντήσεις με συναδέλφους του αλλά και φορείς της Φθιωτικής πρωτεύουσας που αποτελεί την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ υποδέχθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο ο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος μαζί με τον βοηθό του Ταξίαρχο Μιχαήλ Τσάτση και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτριο Φούρλα.

Ακολούθησαν συσκέψεις, αρχικά με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, τον αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, τους βοηθούς αυτών και στη συνέχεια με τους Διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Άκουσε προβλήματα και στη συνέχεια μίλησε για το στόχο συνεχούς αναβάθμισης του αστυνομικού έργου ζητώντας να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο λειτουργίας και ανταπόκρισης των αστυνομικών στα καθήκοντά τους, με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την κοινωνική  ανάπτυξη και ευημερία.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του φόρτου εργασίας, με τη χρήση και αξιοποίηση νέων μέσων και τεχνολογιών, καθώς και το σχεδιασμό που υφίσταται και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για το προσωπικό.

Ειδικότερα, ο κ. Αρχηγός εστίασε:

• Στους στρατηγικούς στόχους της Ελληνικής Αστυνομίας για την πενταετία 2021-2025, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Ε.Π.Ε.Α. 2021-2025),

• στην πρόοδο των διεργασιών για την καθιέρωση ηλεκτρονικής επίδοσης δικογράφων και διαδικασίας τηλεδικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, καθώς και στη συνολικά επιχειρούμενη ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες,

• στις συνεχιζόμενες διαδικασίες – διαγωνισμούς για προμήθεια νέων οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού,

• στη στελέχωση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας και

• στην τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και στον σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό, μέσω της ίδρυσης περιφερειακών ιατρείων.

Επιπλέον, ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας, των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των Νομών Βοιωτίας,  Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, των Διεθνών Ενώσεων Αστυνομικών (ΙΡΑ), Απόστρατων Στερεάς Ελλάδας καθώς και Πολιτικών Υπαλλήλων Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών, υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του, αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο έργο που παράγεται, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά την αντιμετώπιση των θεμάτων που ανακύπτουν στην αστυνομική καθημερινότητα. Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι αξιοποιείται κάθε δυνατός διαθέσιμος πόρος, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατά την παραμονή του στη Λαμία ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ συναντήθηκε διαδοχικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών και με το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο.

Όλοι τους κατέθεσαν την εμπιστοσύνη τους και την άψογη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τους ανθρώπους της οποίας ευχαρίστησαν για την αρωγή τους σε πλήθος θεμάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Σεβασμιώτατο, ο κ. Καραμαλάκης ξεναγήθηκε από τον ίδιο τον Μητροπολίτη στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση