Καραΐσκος: «Στη Λαμία "κράτος εν κράτει" δεν υπάρχει» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 09:28 Καραΐσκος: «Στη Λαμία "κράτος εν κράτει" δεν υπάρχει» - ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Λαμιέων στην προκλητική ανακοίνωση της ΔΕΔΑ για τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη - «Κουραστήκαμε πλέον να τους παρακαλούμε για τα αυτονόητα. Όσο κι αν τους ενόχλησε η δικαστική προσφυγή, θα συνεχίσουμε μέχρι να συμμορφωθούν..», τονίζει ο Θύμιος Καραΐσκος.

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Δήμου Λαμιέων και ΔΕΔΑ μετά την προσφυγή του Δήμου στη δικαιοσύνη για τις κακοτεχνίες του εργολάβου με τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη, που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία στους δημότες και τους επαγγελματίες.

Η ΔΕΔΑ μετα την προσφυγη στην δικαιοσύνη εξεδωσε ανακοινωση κανοντας λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς του Δημάρχου Λαμιέων περί δήθεν άναρχων παρεμβάσεων στην πόλη...», υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν σωστά και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας από την ισχύουσα νομοθεσία (δείτε εδώ).

Η απάντηση του Δημάρχου Λαμιέων:

«….Επιστρέφουμε τους λεκτικούς ακροβατισμούς και τους ανούσιους χαρακτηρισμούς, απαιτώντας και αξιώνοντας τα αυτονόητα: Την τάχιστη ολοκλήρωση των έργων με την ελάχιστη όχληση και την πόλη μας,  χωρίς ανεπανόρθωτα τραύματα….»

Σε σχέση με την ανακοίνωση της ΔΕΔΑ Α.Ε., αναφέρουμε τα παρακάτω :

Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τους χαρακτηρισμούς στους οποίους καταφεύγει μία «δημόσια» επιχείρηση, για να αντιμετωπίσει αυτά τα οποία βιώνει και η πόλη και οι πολίτες της Λαμίας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι και κυρίως δεν είμαστε πρόθυμοι να συμβιβαστούμε με τις ορέξεις τους, το θράσος τους και την προκλητικότητα τους.

Να κρατήσουν τα ερωτήματα για τους εαυτούς τους, πολύ δε περισσότερο να κρατήσουν τις εντυπώσεις τους, για ιδία κατανάλωση.

Τους δηλώνουμε ότι στη Λαμία, «κράτος εν κράτει» δεν υπάρχει.

Κουραστήκαμε πλέον να τους παρακαλούμε για τα αυτονόητα. Όσο κι αν τους ενόχλησε η δικαστική προσφυγή, θα συνεχίσουμε μέχρι να συμμορφωθούν.

               Βεβαίως και οι εκβιασμοί τους έχουν και όρια.

Αλήθεια από πού αντλούν το δικαίωμα του εκβιασμού; Από τους χρηματοδότες τους; Από τους πολίτες της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας που  συγχρηματοδοτούν το έργο;

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τις πενιχρές πιστώσεις τους, πληρώνουν για να προχωρήσουν άμεσα τα έργα.

Το φυσικό αέριο έπρεπε να το είχαν φέρει χρόνια τώρα στη Λαμία. Την ανάγκη για δίκτυα φυσικού αερίου και για συνδέσεις με νοικοκυριά, την έχουμε διαπιστωμένη την τελευταία επταετία πολλές φορές και δώσαμε μάχες για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και να περιμένουμε να ξεκινήσουν τα έργα.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να ξεκαθαρίζουμε στους κάθε λογής «γραφειοκράτες των Αθηνών»  ότι δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να εκβιάζουν με τα έργα, ούτε να θέτουν ψευτοδιλήμματα στο Δήμαρχο.

Είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν τα έργα και μάλιστα έγκαιρα και δεν μας «κάνουν καμία χάρη» γι’ αυτό. 

Εκείνοι  θα πρέπει να συνεργαστούν με το Δήμο και το Δήμαρχο και αντί να συνεργαστούν,  προσπαθούν να καλυφτούν με διάφορα ψεύδη. 

Ούτε ο Δήμαρχος ούτε η δημοτική αρχή είχε ανάγκη να παίρνει αναφορές από τον οποιοδήποτε ανάδοχο, για το τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη.  

Ζει και βιώνει τα προβλήματα κάθε μέρα. Και απολογείται κάθε μέρα στους δημότες και δεν χρειάζεται η δική τους υπενθύμιση.

Ο Δήμος διαχρονικά, οι δημοτικές αρχές και οι πολίτες, πάλεψαν, μάτωσαν και ματώνουν για να συνδεθεί η πόλη με φυσικό αέριο. Πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο.

Απαιτούμε τουλάχιστον σεβασμό, προγραμματισμό, συνεργασία, την ελάχιστη δυνατή όχληση και αποκατάσταση των υποδομών, έτσι όπως ήταν πριν. Το διεκδικούμε με κάθε θεσμικό τρόπο και δυνατότητα.  Η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι η αρχή.  Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε έτσι.

Επιστρέφουμε λοιπόν  τους λεκτικούς ακροβατισμούς και τους ανούσιους χαρακτηρισμούς, απαιτώντας και αξιώνοντας  σε κάθε περίπτωση τα αυτονόητα: Την τάχιστη ολοκλήρωση των έργων με την ελάχιστη όχληση και την πόλη μας,  χωρίς ανεπανόρθωτα τραύματα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη και του δικηγόρου Νίκου Τσακτάνη, έξω από τα δικαστήρια Λαμίας, μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση