Τρεις Ρομά πίσω από ληστείες σε πρατήριο και σε σπίτι ηλικιωμένου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 15:18 Τρεις Ρομά πίσω από ληστείες σε πρατήριο και σε σπίτι ηλικιωμένου

Είχαν ασκήσει βία για να αρπάξουν χρήματα από 77χρονο, ενώ ένας εξ αυτών είχε βγάλει μαχαίρι και είχε απειλήσει υπάλληλο βενζινάδικου. Οι δύο είναι ήδη στη φυλακή για διακεκριμένες κλοπές…

Στη λύση δύο υποθέσεων ληστειών έφτασε Το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών. Και στις δύο εμπλέκονται άτομα Ρομά, τρία εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Στη μία περίπτωση τα τρία αυτά άτομα ηλικίας 29, 32 και 22 ετών, τον περασμένο Αύγουστο προσέγγισαν 77χρονο σε χωριό της Βοιωτίας και με το πρόσχημα πώλησης οπωροκηπευτικών, του απέσπασαν με τη χρήση σωματικής βίας, χρηματικό ποσό και έναν κυνηγετικό όπλο. 

Μάλιστα ο 29χρονος εμπλέκεται σε μία ακόμη ληστεία που έγινε σε βενζινάδικο που έγινε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Συγκεκριμένα, κρατώντας μαχαίρι και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε τον 50χρονο υπάλληλο μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται και του απέσπασαν χρηματικό ποσό, προερχόμενο από τις εισπράξεις της επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι οι άλλοι δύο Ρομά που εμπλέκονται στη ληστεία του ηλικιωμένου, είναι ήδη φυλακή, καθώς ήταν στις συμμορίες του Πυρίου που εξαρθρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022 αντίστοιχα, για διάπραξη κλοπών σε φωτοβολταϊκά πάρκα εταιρειών, περιοχών της Θήβας.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση