Πήρε θέση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα γεγονότα στο Εφετείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 10:32 Πήρε θέση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα γεγονότα στο Εφετείο Λαμίας

Δελτίο τύπου - στήριξη στους Δικαστές και τον Εισαγγελέα της Δίκης - Κορκονέα στο 7μελες Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά τα όσα συνέβησαν σε βάρος τους τις δύο πρώτες ημέρες διεξαγωγής της.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση γνωστών δικηγόρων της Λαμίας που παρευρίσκονταν στην αίθουσα για άλλες υποθέσεις οι οποίοι και απεχώρησαν.

Στην κάμερα του LamiaReport είχαν μιλήσει ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας και η συνάδελφός του δικηγόρος Σοφία Σταυράκη.

Επίσης την Πέμπτη στο Εφετείο Λαμίας βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Αθανάσιος Μακρυγιάννης ο οποίος και ανακοίνωσε αποχή για τα μέλη του από τις δίκες που ακολουθούσαν στο πινάκιο.

Διαβάστε και το δελτίο τύπου της ΕΝΔΕ για τα γεγονότα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας:

«Οι ευθείες «βολές» και επιθέσεις σε βάρος των εξαίρετων Δικαστών και Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, που καθόλη τη διάρκεια της δικαστικής τους πορείας, μέχρι σήμερα, ασκούν με κύρος, ήθος και ευσυνειδησία τα δικαστικά τους καθήκοντα και η εξακολουθητική στοχοποίηση τους και, ειδικά, όταν αυτή προέρχεται από Συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, προσβάλλουν το νομικό πολιτισμό της χώρας, καθότι, ως «τακτική», εκμεταλλευόμενη τα ευαίσθητα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, επιχειρεί να δημιουργήσει την αντίληψη, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεκτό να απονέμεται εκτός του πλαισίου των αρχών της Δίκαιης Δίκης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι οι πολίτες της χώρας, διαχρονικά, εμπιστεύονται την Ελληνική Δικαιοσύνη και τέτοιου είδους πρακτικές ουδέποτε επηρέασαν και ούτε επηρεάζουν την αμεροληψία των Λειτουργών της».

Το δελτίο τύπου υπογράφουν οι, Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, Πρόεδρος ΕΝΔΕ, Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, αν. Γενικός Γραμματέας ΕΝΔΕ και Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΕΝΔΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση